Това каза днес на извънредна пресконференция изпълнителният директор на МБАЛ Бургас д-р Боян Будаков, който беше пребит снощи пред дома си в жк "Лазур", предаде БГНЕС.
По думите му извършеният над него побой вчера следобед е бил поръчка. Нападателите са били двама, единият е бил с метална тръба, а другият с прът, и двамата - маскирани. Те не отронили нито дума, докато пребивали лекаря. Ударите им били съсредоточени върху главата и ръцете, с които предпазвал тялото си. Лекарят си спомня, че викал "Мутри, какво искате? Защо сте дошли?". След като го били 3-4 минути и го съборили на земята, нападателите изчезнали, съобщи Фокус.
На помощ на доктора са се притекли негови съседи и са повикали полиция. След като дал показания в Пето РПУ в морския град, д-р Будаков е потърсил сам Бърза помощ. В шокова зала на МБАЛ Бургас са му направени 6 шева на главата.
Той сподели, че не е получавал заплахи за живота си и недоумява защо е бил нападнат. На пресконференцията д-р Будаков спомена още, че 40 души от МБАЛ Бургас са били съкратени от работа, а отделно 15 лекари са напуснали доброволно болницата и са се ориентирали към частни клиники.