В ареста остават и Асен Живков (на 21г.), Ивайло Иванов (на 37 г.), Симеон Симеонов (на 32 г.) и Петър Петров (на 22г.), съобщиха от съда, цитирани от БТА. Те са обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на МВР във Варна, за участие в престъпна група, организирана и ръководена от Веселин Данов, за склоняване на жени към проституция, пране на пари и трафик на хора.
Мерките на шестимата се гледаха при "закрити врата" заради използваните специални разузнавателни средства и по отделно. Първи в ареста бе оставен съветникът Веселин Данов. Той ще бъде разследван за това, че организирал и ръководил престъпна група, както и за други две престъпления, едното от които извършено в съучастие със сина му Христо. Двамата заплашили Н.И. да им предаде сумата от 2000 евро. Третото обвинение в пране на пари е свързано с двукратно получените от Данов суми от по 1000 лева, за които е знаел, че са придобити от престъпна дейност, свързана с проституиращите жени. Младият Данов, който също като баща си е общински съветник, е обвинен, както за участие в престъпната група, така и за изнудването на Н.И.
С най-много обвинения - 5 е Ивайло, който освен участието в престъпната група ще бъде разследван за трафик на хора и свождане към проституция. Такива са и обвиненията на Асен, а по отношение на Симеон е повдигнато обвинение за участие в организираната престъпна група. От съда съобщиха още, че има данни, че Ивайло, Симеон и Петър са започнали престъпната дейност по свождане към проституция на конкретни лица, трафик на жени и пране на пари още през лятото на миналата година. За всеки един от шестимата мъже съдът прецени, че има опасност ако е на свобода да се опита да окаже въздействие върху важни или неразпитани още свидетели и с това да извършат ново престъпление. От всички обвиняеми само Ивайло е осъждан преди 3 години за кражба. Определенията на съда могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Варна на 23 септември 2008 година.
Вижте още снимки
Вижте видео