Катастрофата е станала на бул. „Мария Луиза”, преди хотел „Шератон” в посока от Централна гара към центъра, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При сблъсъка пътниците са изпопадали, което е предизвикало и нараняванията на пътниците, приети в "Пирогов". От болницата съобщиха, че са оставили на лечение едно от двете деца - момче, което е със счупена долна челюст. Брат му близнак е освободен от лекарите, защото не е имал наранявания. Със счупен нос е 49-годишен гражданин. 77-годишен мъж е с рана на веждата, след преглед и промиване на раната, той е бил освободен. Прегледани и освободени са и двама възрастни - на 60 и на 70 години, съобщиха от "Пирогов".
Движението в района - между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Витоша" е било задържано за около 20 минути, каза за БТА изпълнителният директор на дружеството "Столичен електротранспорт" Евгени Ганчев. Той уточни, че причината за сблъсъка е технически проблем в спряната на спирката мотриса по линия №2, която е тръгнала към изчакващия отзад трамвай. Преди да тръгне назад и да удари трамвая повредената мотриса е ударила и трамвай отпред. Причината за нея е блокаж на първата спирачка на мотрисата - електрическата. След удара са блокирали и другите две спирачки, и трамваят е тръгнал назад, останала е още една спирачка - въздушната, която водачът не е задействал, обясни заместник-директора на "Електротранспорт" Иво Василев пред бТВ. Ватманът е трябвало първо да използва въздушната спирачка, казват специалистите. Неговото решение води до втория удар назад.
Вижте снимки от мястото на инцидента