Темида постанови, че южноамериканците са нарушили обществения ред, след като са слушали висока музика, отправяли са неприлични жестове към полицаите и са ги наричали маймуни пред свидетели, съобщи БГНЕС.
Съдът обаче ги обяви за невиновни по обвинението, че са наричали служителите на реда "копелета". Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
Двама футболисти на ЦСКА – бразилците Маркиньос и Фелипе Машадо, както и техният сънародник и играч на „Левски” Лусио Вагнер бяха задържани късно снощи от полицията в София заради нарушаване на нощната тишина. Инцидентът е станал в апартамента на единия от футболистите в столичния квартал „Слатина”, съобщиха за Дарик от МВР.
Сигналът е подаден от съседи, тъй като обитателите на жилището са вдигали силен шум. След пристигането на екипа на Първо РПУ се е стигнало до конфликт на футболистите с полицията и заради това те са били задържани в Първо РПУ.
Тримата бразилци от ЦСКА и Левски Маркиньос, Фелипе Машадо и Лусио Вагнер имат намерение да подадат жалба срещу служителите на реда заради побой, съобщи Sportal.bg. Първа за това категорична е била приятелката на Маркиньос, която ще подаде жалба за нанесен побой и счупен мобилен телефон. Жената, която е бременна в четвъртия месец, е била бутана грубо от полицаите заедно с половинките на другите двама играчи и сина на Вагнер.
От МВР изрично отбелязаха, че решаваща роля за ареста е оказало възмутителното поведение на бразилците. "Тримата са се държали изключително арогантно", заявиха от полицията, цитирани от Топспорт. Тази сутрина арестуваните играчи бяха разпитани, като освен представители на двата клуба имаше и преводачи. Вижте снимки