Иван Тодоров-Доктора се смяташе за един от най-големите контрабандисти в страната. Той бе убит в центъра на столицата на 22 февруари 2006 г., припомня БГНЕС.
Маслинката е бизнесмен, който заменя Доктора и внася цигари с фалшив бандерол в България, обясни Димитров. Според него “Дебелия”, който е споменат в подслушаните разговори на бившия шеф на ГДБОП Иван Иванов с хора от сенчестия бизнес, е високопоставен представител на митниците, покривал преписките за контрабанда. Той е осигурявал чадър върху Маслинката.
Димитров смята, че "Дебелия" е на много високо ниво в митниците. “Павел” от Свиленград е осигурявал прозорец през границата, през който да влизат фалшиви бандероли. Според Димитров той е бивш митничар. "Павел" заедно с "Жоро" осигурява вноса на тези бандероли в България, Маслинката продава фалшивите цигари, а "Дебелия" прави институционалния чадър тези хора да не бъдат разкрити, смята още бившият директор на българските митници. В схемата Иван Иванов е участвал от страна на МВР и всички са в тясна връзка, за да може престъпната дейност да продължава.
Митко, Павел, Жоро и Дебелия са хората, които заедно с Иван Иванов, се грижат за горивата, алкохола, цигарите, фалшивите бандероли, вноса, реализацията и липсата на контрол върху сделките, подчерта още Емил Димитров. Според него Маслинката контактува с един от най-известните гръцки производители на цигари, който е бил основен партньор и на Доктора преди години.
Всички в митниците знаят кой е Маслинката, посочи Димитров. Той внася цигарите в България. Заловен е на няколко пъти по търговски вериги и бензиностанции, че продава такива цигари, но всички преписки са замразени, каза в заключение Емил Димитров.
Агенция "Митници" окачестви тези твърдения като опит за дискредитиране и злепоставяне на една от най-важните администрации, осигуряваща почти половината от данъчните приходи на страната. В изявление на Агенцията се подчертава още, че всеки, който се опитва да прави публично подобен род внушения и казва неистини, носи отговорност за това.