Убитият е 42-годишният Борислав Георгиев, изпълнителен директор на Атоменергоремонт, съобщи Дарик.
Мъжът е бил застрелян на стълбищна площадка във входа на блок 102 в ж.к Люлин. Убийците са успели да избягат. Сигналът за инцидента е подаден в полицията в 18.30 часа, съобщи БТА. Тялото на жертвата е намерено от съседи на площадка на партера в блока - между вратата на асансьора и тази на мазето, съобщи Дарик.
Мъжът се е прибирал, паркирал е колата си пред блока и най-вероятно убиецът го е причакал във входа. Престаташето на Христо Ковачки съобщи, че убитият е получил сигнал за обир в апартамента му, след което е пресрещнат и убит, съобщи бТВ. От офиса на Ковачки разказаха още, че Георгиев не е бил с охрана и никога не е бил заплашван. Също така позицията му не предполага убийството да има връзка с работата в "Атоменергоремонт". Дружеството, което е управлявал убитият, изпълнява ремонтни поръчки в АЕЦ "Козлодуй".
На около километър от мястото на убийството на Борислав Георгиев в кв. “Люлин” е намерен запален автомобил, предаде "Фокус". Автомобилът може би е свързан с убийството на бизнесмена.
Според данни на АПИС, "Атоменергоремонт" е собственост на "Българска енергийна компания", която държи 70 на сто от дружеството, а 29.99% са на държавата, съобщи Медиапул. Изпълнителен директор на "Българска енергийна компания" е Радостина Димова, която участва във всички по-важни проекти и дружества на бизнесмена Христо Ковачки – "Общинска банка", голф-проекта в Баня, Карловско и др.
Вижте снимки от мястото на убийството