На събрание в читалището късно вечерта в четвъртък жителите на квартала защитиха старото си училище и поставиха нерешените от години проблеми. Божидар Йотов им разясни готовия проект за канализация, която ще бъде изградена в квартала за 19 милиона лева. Той подчерта, че мястото на старото училище в квартала е било само едно от петте предложения, които кметството е направило пред социалното министерство, съобщи БГНЕС. Бъдещите намерения за настаняване на деца от село Могилино ще бъдат предварително обсъждани с жителите на квартала, подчерта русенският кмет.
Гражданите от Средна кула заявиха, че кварталът е с десетки нерешени проблеми, а се превръща от общинската управа в район за настаняване на роми и разполагане на социални заведения. Изразено бе възмущение от деформацията и едностранчивото, според жителите на квартала, отразяване в медиите на тяхното мнение и срещу обидни квалификации от телевизионния екран като “нацисти“.
По инициатива и с участието на президента Георги Първанов в неделя на 9 март в Русе ще се проведе дискусионния форум "За децата на България - откровено и ангажирано". Форумът е част от инициативата на държавния глава "Българските дебати". За участие са поканени представители на държавни институции и местната власт, на неправителствени организации, директори на специализирани институции за деца в неравностойно положение, представители на бизнеса и на медиите.