Дежурните пожарникари, които веднага реагирали на ситуацията, останали изумени, че не открили водача на возилото. Днес те все още гадаят дали това не е бил Дядо Коледа, който е искал да им остави изненадващ подарък под елхата.
Междувременно близо 100 коледари се събраха в града за Рождество Христово. По стар обичай в региона те се надпяваха с коледарски песни. За 48 часа коледарите обиколиха всички къщи в Павел Баня.
На финала се събраха на групи в центъра на града. Някои от тях, поуморени от дългата обиколка, дори пристигнаха с товарен автомобил - ГАЗ-53.
Без да бъдат забравяни вековните коледарски традиции, младежите тук въвеждат нови обичаи. Освен с ямурлуци и геги са облечени и с всекидневни дрехи. Важното тук обаче е надпяването - кой по-силно ще пее коледарските песни. И както всеки празник в Павел баня, и този не мина без задължителното чеверме и червено руйно вино.
Ямбол пък е домакин на годишния национален коледарски празник, организиран за 13-ти път от общината и читалище "Пробуда", предаде БТА. В празника участват 41 фолклорни състава в четири категории - обредни, певчески, танцови и детски групи. Изпълнителите са от Ямболска, Сливенска, Бургаска, Старозагорска и Хасковска област, информираха организаторите. Коледарските групи представят характерни за техния район обичаи, танци, облекла, предмети от бита и персонажи от фолклора, допълниха организаторите.
Вижте снимки на БМВ-то и празника в Павел Баня