Това каза пред bTV Гален Ганчев, началник на Столичния инспекторат, цитиран от Фокус. До този момент са установени нарушения във всички дружества, където се провеждат проверки и в “Трамкар” ще има работа за още около месец, тъй като в момента се проверяват изписаните горива и складовата база на дружеството. Проблемът е, че има касови ордери за парите, които са взети, но не се знае пътят им. Прокуратурата се старае да събере годни доказателства, които да внесе в съда, каза още Гален Ганчев.
Над 1 милион лева е достигнала сумата на парите, присвоени от Вретенаров, съобщи Дарик, като се позова на източници от Софийската градска прокуратура.
Освен първоначалната сума от 670 000 лв., присвоени еднократно от Вретенаров, са открити и още случаи на присвояване.
В някои от случаите той фактурирал парите като служебни аванси, взети от други общински дружества и предназначени за изплащане на фирми за обществени поръчки. В други случаи директно е вземал пари от касата на дружеството.
Очаква се до дни съпругата на директора на "Столичен електротранспорт" Йордан Василев - Симона, да бъде разпитана в прокуратурата по случая с източването на средства от "Трамкар", съобщи наблюдаващият прокурор Андрей Андреев. Самият Василев все още не е разпитан, нито му е повдигнато обвинение по производството, което започна срещу него, допълни прокурорът.
Междувременно пред БНТ прокурорите Пламен Георгиев и Пламен Панайотов заявиха, че до края на март се очаква да бъде внесен в съда обвинителният акт срещу шефовете на „Софийски имоти” Тошко Добрев и Александър Шопов, предаде БГНЕС. Обвинителите потвърдиха, че има данни за връзки на обществени организации и политически партии с далаверите в общинската фирма. Става дума за тежки умишлени престъпления, за които наказателната мярка е над 5 години затвор, подчертаха прокурорите. Те дадоха пример с продажбата на магазини на бул. „Витоша”, която е ставала чрез съвместни дружества. Другата страна в съвместното дружество със „Софийски имоти” е била фирма „Пекси”. Тя е апортирала през 1998 г. хотел, който се оказва семейна вила по документи. При апорта само оборудването на ресторанта на този хотел на Стойките до Пампорово е струвало колкото няколко магазина на булевард „Витоша”.