Тя вече закрива останките на засегнатата от свлачище вила на територията на Двореца - между Рибката и дискотеката - на самия бряг, в непосредствена близост до емблемата на Двореца - Тихото гнездо. Този строеж расте, докато министърът на културата и ректорът на СУ спорят за това кой опазва и кой разрушава така наречената ботаническа градина (създадения по волята на Мария Румънска парк на лятната й резиденция). Същата територия е обявена и за защитена местност от Министерството на околната среда и водите.
Новият строеж отстои на няколко метра от тази територия и окончателно унищожава пейзажа. Очевидно е, че чиновникът, който е разрешил този обект е станал богат човек.
Не ми е ясно, обаче, мълчанието и търпимостта към него от страна на двама министри и ректора!
Не разбирам и хората, които така шумно изразяваха своята гражданска позиция в спора за ботаническата градина (и за парите от входните такси). Те сега пазят пълно мълчание. Очевидно е, че не са готови за адекватна реакция при реална опасност за единственото запазено автентично и красиво кътче по Черноморието ни.

Уважаеми читатели, очакваме ваши текстове, снимки и/или видео за интересни събития, на които сте станали свидетели, или на тема, която ви вълнува. Текстовете и снимките (видеото) пуснете във формата, която се отваря като кликнете "Изпрати новина" в горната лява част на dnes.dir.bg.