Това стана ясно след редовното заседание на жълтата парламентарна група, съобщи Дарик.
Две са основните питания във въпросника – каква е оценката за представянето на НДСВ в съответната община и какви са причините за недостатъчно доброто представяне на партията на местните избори. Сред възможните отговори на втория въпрос са работа на част от местната структура срещу издигнатия кандидат, работа на депутатите от региона срещу номинирания кандидат, неправилен избор на кандидат, участие в коалиции на местно ниво, участие в коалицията на национално ниво, стачката на учителите, ситуацията в партията след третия извънреден конгрес, разногласията в парламентарната група, конкуренция от страна на ГЕРБ и конкуренция от страна на други партии.
Въпросникът вече е изпратен по места.
Председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов обяви, че новите четирима заместник-председатели на групата са избрани с единодушие от 40-те депутати, присъствали на заседанието. Това са Христина Христова, Весела Драганова, Яни Янев и Станимир Илчев. Що се отнася до това дали т.нар. „бунтари” в жълтите редици приемат този избор, Моллов посочи, че „единодушният избор сам дава отговор за мисленето на нашите колеги”.
„Ще извършим всичко необходимо за сплотяването на нашата група”, добави той. Моллов каза, че имал намерение заместниците му в групата да са петима.
„Едната позиция остана отворена и тя ще остане така, докато намерим съответната необходимост и подходящия колега, който достатъчно мотивирано ще допринесе за сплотяването на групата”, заключи Моллов.
На заседанието на жълтите не е повдиган отново въпросът за оставка на политическия съвет на партията заради представянето й на местния вот, увериха от новото ръководство на парламентарната група.