Депутатът обаче заяви по bTV, че е нормално духовни лица да заемат гражданска позиция, представители на православното духовенство също са имали по-особени изисквания в различни сфери, предаде БГНЕС. 
Въпреки това, той подчерта, че не приема искането мюсюлманките да се снимат забрадени за лични документи.

Скандалът избухна вчера, когато Районното мюфтийство в Смолян пусна молба до Областната дирекция на МВР с искане при снимането за новите документи за самоличност да се разреши на жените мюсюлманки да се фотографират без да се показва част от косата. Неджми Дъбов твърди, че изискванията за снимките противоречат на ислямския канон, че жената не бива да открива на показ други части на тялото си, освен лицето и ръцете до китките.

Според изборния експерт проф. Михаил Константинов, ако се изпълни искането, това означава, че им се ограничава пътуването в Европа, където това не е разрешено. Тогава тези документи просто няма как да им послужат, допълни професорът.

Директорът на полицията в града комисар Кирил Хаджихристев каза, че исканията на мюсюлманските духовни водачи не може да бъдат изпълнени, защото съгласно правилника за издаване на личните документи на снимките трябва да са видими лицето, ушите и поне 1 см от косата.

Междувременно от МВР съобщиха, че паспортните служби в София ще работят всяка събота и през юли, за да не се натрупват огромни опашки.