Китин Муньос - съпругът на княгиня Калина, посети Ирак в продължение на 10 дни, съобщиха на сайта на Симеон Сакскобургготски kingsimeon.bg. 

Снимки от посещението му ВИЖТЕ ТУК>>

В качеството си на посланик на Испанската армия и ветеран на "Зелените барети", придружаван от командира на подразделението Теренсио Перес, Муньос прекара десет дни с бойците от "Зелените барети" във военен лагер в пустинен район в северната част на Ирак.

Испанското военно поделение "Зелени барети" е подразделение за специални операции. В Ирак те обучават иракските структури за специални военни цели.

Снимка: kingsimeon.bg

Целта на посещението е билада придружат в рамките на десет дни войниците от специалното подразделение в ежедневните им задължения, за да съберат истории и свидетелства за реални бойни действия, в които участват "зелените барети". Тези актуални и реалистични истории от живота на испанските военнослужещи ще бъдат включени във втората книга, наречена "Зелените барети" - "Мисия Ирак", както и в документалния филм, които Китин Муньос подготвя за тези елитни части на испанската армия.

Зетят на Симеон Секскобурггонски имаше възможност да сподели моменти от тренировки с бойна стрелба с испанските зелени барети и иракските части за специални операции, допълват на сайта.

По време на пътуването си из Ирак Муньос се срещна и с националния командир на небойната мисия на НАТО в Ирак подполковник Галин Добрев.

Снимка: kingsimeon.bg