Преди да влезе в сградата, трамвай №22 спря на улица "Екзарх Йосиф", за да може тя да слезе спокойно от колата си. Случката предизвика интерес сред софиянци, които се показаха на балконите си, съобщи "24 часа".

"Ще срещате разбиране от мен за една успешна съвместна работа", заяви Цачева пред съдебните кадровици.

От своя страна представляващият ВСС Димитър Узунов й поднесе букет цветя и й пожела сила и характер.

На днешното си заседание кадровият орган ще обсъжда кога да започне процедурата за избор на председател на Върховния административен съд, тъй като мандатът на Георги Колев изтича през есента.

Панов: Атаките срещу мен са полицейщина

Междувременно ВСС изслуша председатели на апелативни съдилища в страната, които обясняват какви справки е искал от тях председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, съобщи БТА. Повод са публикации в медиите, според които той искал информация как са преминали общите събрания за номиниране и подкрепа на нови членове на съвета.

Самият той коментира пред журналисти пък писма, които съдии от ВКС, ВАС, Софийския апелативен съд и Софийския административен съд, и в които имало разпечатки на СРС-та с намеци за негови връзки с бизнес кръгове. Писмата съдиите са получавали персонално в пликове, на които пише, че подател е списание "Де Юре".

Панов определи атаките срещу него като полицейщина. Протестът с агнешките главички преди дни пред ВСС пък висшият магистрат определи като част от мафиотския почин на действия срещу него.