Времето до края на месеца

stat
10:07  |  17 юли 2013 | | / Редактор Иво Некитов / обновено преди 576 минути
В разгара на лятото - с обичайни за сезона температури
Сн.: EPA/БГНЕС

През следващите десетина дни температурите ще бъдат около или малко над обичайните за периода, но рекордни горещини не се очакват.
 До края на тази седмица температурите ще се повишават и от днешния интервал от 25 до 30 градуса, в събота на места в низините те ще достигнат стойности до около 33, 34 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но превалявания са възможни на съвсем малко места в планинските райони.
В неделя от север ще прониква малко по-хладен въздух и през първата половина на следващата седмица атмосферата над страната частично ще се лабилизира. В понеделник превалявания с гръмотевици с локален характер ще има над планините, североизточните райони и по Черноморието, а в сряда и на места в цялата страна. Спрямо най-високите стойности от събота, дневните температури слабо ще се понижават, с  по 1-2 градуса на ден и към сряда ще бъдат от 25, 26 градуса на североизток  до 31 градуса в крайните южни и югозападни райони.
През повечето дни времето ще бъде подходящо за морски и планински туризъм. По морския бряг температурите на водата са от около 23 по Северното, до 25 по Южното Черноморие. На въздуха ще варират около или малко под 30 градуса, като  там в понеделник ще има повече облаци и вероятност за превалявания.
В планините преди обяд ще бъде слънчево или  с незначителна облачност, а в следобедните часове са възможни краткотрайни превалявания, като най-добри условия за тях има в събота и неделя. Дневните температури на 1200  метра надморска височина ще са от 22 до 24 градуса до края на тази седмица, след което ще се понижат с 3 до 5 градуса и след понеделник ще бъдат около или малко под 20 градуса.
Според сегашните предварителни прогнози, слабото захлаждане в началото на седмицата ще бъде кратко и още към сряда-четвъртък температурите отново ще тръгнат нагоре.


Последно в Лента

текуща: 610.10    промяна: -0.25 SOFIX
текуща: 158.92    промяна: -1.14 BG40
текуща: 51.92    промяна: 1.03 Петрол