Даже да е прав, както твърдят привържениците му, с това му укриване показа на сирийците, че целият плам и решителност да води привържениците си е поза, коментира на фейсбук страницата си Нидал Алгафари.

С това му укриване показа още нещо, че без присъствието на руските военни в Сирия основният проблем на хората живеещи в Сирия, в лагерите в Турция, Ливан, Йордания щеше да бъде решен много отдавна. Решенията в "суверенната държава", както я описват харесващите руския военен ботуш, се взимат не от "законно избрания" сатрап, а от руските генерал - губернатори. Същите онези, които не видяха и не разбраха, как хиляди руски граждани от чеченски и дагестански произход, пуснали бради и крещящи с пълен глас "Аллах е велик", окупираха част от територията на Сирия и я нарекоха Ислямска държава.

Същите генерал-губернатори събраха и обучиха наемници от руски, сръбски и украински произход да се бият с Ислямска държава. А защо твърдя, че руските войски са окупационни? Дали е логично в "суверенна" държава руска военна полиция да раздава ред и правосъдие? Дали е логично руски самолети да бомбандират сирийски градове и села в "суверенна" държава? Дали, борбата с тероризма на руските военни в Сирия, включва и борбата с Хизб Аллах или бойците на тази групировка, обстрелвала мирното население на Израел и дерибействаща в Ливан, са брадати умиротворители! Дали е "суверенна" държавата Сирия при наличието и на войски на Иран, или те не са най-крайните ислямисти. Дали тези ислямистки войски ще придадат светски облик на Сирия, ако те победят? Или за привържениците на тази окупация, приемат, че чадорите и бурките в Иран са модни воали? Ако се съберат на едно място лидерите на коалицията в "суверенната" държава Сирия изглеждат така: Путин до него светският им човек - сатрапа на Сирия и от двете им страни две черни чалми, тази на лидера на групировката Хизб Аллах, а от другата страна чалмата на аятоласите на Иран. Светско е нали?