Така коментира на фейсбук страницата бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев бягството на двама опасни затворници от Софийския централен затвор и последвалите обяснения на министрите на МВР и правосъдието. 

"Имал оперативна информация от миналото лято. И без оперативна информация мога да потвърдя, че няма затворник, който е осъден на дългосрочно лишаване от свобода и да не планира бягство.

Да се върнем на оперативната информация: Какво направихте с нея, бе?! Цяла година. Какви точно мерки предприехте. Затворите не са само отговорност на Цачева. Без да я оневинявам. Оперативната работа беше, поне в нормалните години, към Полицията. Сложихте ли му нови камерници, (агенти), взехте ли мерки за разубеждаване, проследихте ли каналите им за комуникация, изолирахте ли ги по-стриктно..., поставихте ли ги в условия, където бягството е невъзможно, спряхте ли им кореспонденцията, ... що питам, като сте им дали колет със зареден пистолет. Такива тъпаци не може да има, не може, бе!", коментира Бонев. 

Той недоумява още: "Да получиш пистолет с колетна пратка в затвора! Не знаех кога и как така стриктно е въведена и се спазва тайната на лична кореспонденция на затворниците. Сигурно заради председателството. Дано все пак има някакъв регламент - само пистолет и то по един със зареден пълнител. Никакво автоматично оръжие", иронизира Бонев.  

Какво им се стовари на главата! Те даже не знаят, че са виновни. Не го разбират, заключава той.