В Ямбол бе отбелязан температурен рекорд през тазгодишния септември - 34,6 градуса, съобщи Стойка Башаева - ръководител на Хидрометеорологична обсерватория в града, цитирана от БТА. Абсолютният рекорд за месеца е отбелязан на 21 септември 2000 г. - 38,5 градуса. На 5 юли същата година е измерена и най-високата температура през лятото в историята на града - 44,4 градуса.

В Хасково пък днес температурата достигна 33,6 градуса, предаде Дарик.

В петък над Западна България температурите ще са от 28 до 33 градуса, а през уикенда термометрите ще паднат с още 2-3 градуса. Ще остане предимно слънчево или с незначителна облачност, но в часовете след пладне над планините ще има повече купести облаци и не е изключено на отделни места да превали слаб краткотраен дъжд. Ще се появи слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток.

В понеделник над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат още и ще бъдат от 25 до 30 градуса.
Във вторник и сряда в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност.
През първия ден все още са възможни краткотрайни превалявания над Югозападна България, а през втория ще бъде почти без валежи. Температурите ще са около обичайните за септември, от 21 до 27 градуса.

Предварителните прогнози за втората половина на следващата седмица, когато има почивни дни, отново са за сухо и топло време.