Въпреки че се очакваха повече от 200 души, присъстващите бяха много по-малко.

В типично предизвикателен стил двадесетина техни привърженици се събраха пред американското посолство в София и със знамена и плакати, изписани с възгласа: "Ликувай България, Уорлик си тръгва" с изпълнение на оркестър на живо и трапеза с кебапчета, те проявиха своето отношение към настоящия посланик.

Посланикът на САЩ заяви, че: "Демокрацията е чудесно нещо и всеки може да организира демонстрации по каквато и да е причина".

Уорлик беше категоричен, че все още не е ясно кога ще си тръгне от България, защото няма дата за отпътуването му.

Една от целите ми в страната беше да привлека повече американски инвеститори и всъщност в много сектори от икономиката има повече американски инвеститори и това е добре, както за тях, така и за България. Бих искал да видя американци, които имат интерес в този североизточен район, посочи той.

Уорлик отказа да каже каква недовършена работа оставя на наследника си и да прави ретроспекция на мандата си, но заяви, че е горд с отношенията между България и Америка, защото те никога не са били по-добри.

В понеделник американският посланик ще участва в Албена в дискусия, посветена на медийните войни, в рамките на 18-то издание на фестивала "Медия микс". Дипломатът влезе и в ролята на пасажер на малък самолет на летището край Балчик, което от военно става гражданско и през лятото ще приема чартърни полети.

През май стана ясно, че Обама е отзовал Уорлик и неговото място ще бъде заето от Марси Райс.