Георгиев, известен още с прякора си Боксьора, е поискал да остане във Великобритания, като се е позовал на закона за човешките права. Пред британските магистрати той заявил, че не иска да бъде екстрадиран, тъй като се опасява, че няма да получи справедлив процес у нас.

Боксьора изложил като аргументи срещу екстрадицията си и притесненията си, че ще бъде "третиран зле" от българската полиция, а затворите у нас били "унизителни".

Лондонският съд обаче постановява, че Георгиев трябва да бъде върнат в България.
Тишо Боксьора е свързан с още пет убийства и е в списъка на Интерпол с най-издирваните лица. Той беше арестуван от Скотланд ярд в края на януари в зала за бокс в южен Лондон, напомня вестникът.

44-годишният мъж е бивш приближен на българския мафиотски бос Златомир Иванов (Златко Баретата - б.р.), който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, добавя изданието. Георгиев се опита да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов.

Боксьора е основен свидетел и срещу друга група за търговия с дрога - на Красимир Маринов - Големия Маргин. Разследването срещу него бе прекратено и възобновено миналата година.