По рано днес Софийска районна прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение за Станислава Димитрова - задържане под стража, предаде агенция “Фокус”. Защитата на Станислава Димитрова – съпруга на бившия директор на "Топлофикация"-София поиска освобождаване от ареста с мярка „подписка”.

Димитрова беше задържана заедно с още 2-ма души след полицейска акция на територията на Шесто РУП-СДВР, в района на столичното предприятие „Топлофикация”. Операцията бе предприета след наблюдение и предварителна работа по сигнал за изнудване - бизнесдама, собственичка на фирма е била „убеждавана” да предаде 30 хил. лв. Градският прокурор на София Николай Кокинов обясни след задържането, че съпругата на бившия директор на "Топлофикация"- София е обвинена за случай на класическа измама. На нито един от другите трима арестувани няма да се повдигат обвинения, стана ясно още от думите на градския прокурор на София. Единият от арестуваните е адвокат, а другият се е “титулувал като семеен приятел“.

Според обвинението има обосновано предположение обвиняемата да е автор и да съпричастна към деянието, в което е привлечена – измама в особено големи размери. Според прокуратурата има опасност Димитрова да се укрие или да извърши престъпление, ако не й бъде наложена мярка „задържане под стража”.

Адвокатът на обвиняемата Венцислав Димитров заяви, че държавното обвинение е абсолютно незаконосъобразно и неоснователно. Защитата представи медицинска документация, според която Димитрова е емоционално лабилна и лесно плачлива. Адвокатът заяви, че обвиняемата има здравословни оплаквания – цистит, бъбречно, заболяване, висока захар, чести припадания, втрисания и множество ухапвания от бълхи, поради което не бива да остава в ареста. Димитрова има малко дете, което било силно привързано към майка си. По отношение на предявената записна на заповед адвокат Димитров заяви, че е налице истински дълг, който жалбоподателката Ана Чирица не иска да погасява и го приписва като престъпление на Станислава Димитрова. По време на заседанието Димитрова беше видимо разстроена и плачеше.

Съпругата на бившия директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров е на 25 години, със средно образование, стана ясно по време на съдебното заседание. За деянието, в което е обвинена, се предвиждат от 1 до 8 години лишаване от свобода.

В съдебната зала присъства и съпругът й бившият шеф на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров.