Това съобщи пред журналисти градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БТА.

Станислава Димитрова беше задържана вчера за това, че е искала 30 хиляди лв. от собственичка на фирма, за да бъдат продължени договорните й отношения със софийската "Топлофикация".
Става въпрос за класическа измама, уточни Кокинов.

Съпругата на Валентин Димитров е обещала, че може да направи нещо, което реално е нямало как да стане. Преговорите на задържаната и собственичката на фирмата, която е подала сигнала до полицията, са започнали преди седмица, две, обясни градският прокурор.

По думите му, Димитрова е действала сама и ще бъде единствената обвинена от всички задържани вчера от полицията. Останалите арестувани трима мъже бяха освободени още в четири часа днес. По данни на Нова телевизия обаче, още един от задържаните вчера ще получи обвинение.

Утре материалите по случая ще бъдат изпратени до Софийската районна прокуратура, която е компетентна по случая, и вероятно ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Станислава Димитрова, каза Кокинов. Засега тя е задържана за 72 часа.

Николай Кокинов отказа да оповести името на адвоката, за който вчера се появи информация, че е задържан във връзка със случая, тъй като той няма никакво процесуално качество по делото.
Присъствието му е странично, каза градският прокурор. Той посочи, че информацията, че Валентин Димитров се е срещал със собственичката на фирмата, е невярна. По думите му Димитров няма общо със случая.

Преди около година по трето дело СГС призна за виновни Димитров и още няколко души, обвинени за безстопанственост. Той получи присъда от 14 години лишаване от свобода и конфискация на цялото имущество. Сега подсъдимите обжалват това решение пред Софийския апелативен съд (САС).

Видео от изявлението на прокурор Кокинов


Видео от акцията по задържането на Станислава Димитрова