Очаква ни още много работа. Трябва да запазим стабилността в държавата. Само когато сме заедно, сме силни и можем да не допуснем сценарии за дестабилизация. Нека да работим с повече разум и смирение“, е заявил Борисов по време на срещата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Резултатите от изборите красноречиво и категорично показват, че управляващото мнозинство е стабилно и правителството ще продължи да изпълнява заложените реформи, цитиран бе и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който категорично е потвърдил подкрепата на РБ за реформите в сектор „Сигурност“.

След изборите правителството е единно и мнозинството е единно и трябва да оползотворим дадения вот като политическа подкрепа за управляващите формации. Разумният, а не емоционалният прочит на резултатите от изборите препотвърждава, че политиката на правителството е правилна и се одобрява от хората", е заявил пък здравният министър Петър Москов.

Срещата се състоя на фона на остра атака от заместника на Борисов в ГЕРБ Цветан Цветанов към РБ. Той определи като провал резултата им на местните избори и каза, че при такова представяне той би подал оставка. Бившият вътрешен министър дори каза, че се съмнява, че при парламентарни избори РБ биха влезли в Народното събрание.

Така Цветанов зае една позиция с лидера на ДПС Лютви Местан, който каза, че "и на ГЕРБ вече им е писнало от това хиперболизиране на повече от скромния резултат на РБ".

"Ако Цветан Цветанов остава в тона от изборната нощ, очевидно е в тежък дисонанс с останалите решаващи фактори в управлението. Няма никакво съмнение в успеха на управляващата коалиция, на двете й основни съставки. Говорихме за сериозния успех на двете формации и преди всичко за стабилизацията на управлението, която следва от успеха“, коментира обаче Кънев пред журналисти след срещата с Борисов.

На въпрос за статуса му във Фейсбук от балотажа за победата на РБ в Плевен ("ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА" - б.р.), който разгневи Борисов, Москов пък отвърна, че конфликтът е разрешен.

"Ние с премиера си имаме своите човешки и мъжки отношения, каквото е имало да си кажем, сме си го казали. Всички трябва да излезем от изборните емоции и да не говорим повече за избори, защото те минаха", добави той.

Здравният министър уточни, че при разговора му с Борисов е имало извинение, но заради това, че изгубил от него бас за футболен мач.

Беше по-скоро израз на съжаление, а не извинение", добави Москов, цитиран от Дарик радио.

Радан Кънев беше попитан и кой всъщност управлява, след като днес парламентът, с гласовете на ГЕРБ и ДПС, отхвърли ветото на президента на Закона за военното разузнаване.  Той отказа да коментира защо парламентарната група на ГЕРБ не се вслуша в позицията на самия Борисов, който обяви, че подкрепя шефа на службата Йордан Бакалов. Отношенията между премиера и ГЕРБ са далеч от отвъд добрия тон, добави Кънев.

По-рано той написа във Фейсбук:

"Единствено РБ подкрепи ветото на президента Плевнелиев и позицията на премиера Борисов за военното разузнаване. Интересно...".

КРЪСТОСАН ОГЪН: "Падна" ли Плевен?