Учението ще започне в 20 ч. Униформените ще разиграят евакуация при евентуален пожар, като част от подготовката им за предстоящото европредседателство на страната ни.

Столичната полиция се извиняват предварително за евентуалното причинено неудобство на жителите и гостите на София.

Националният дворец на културата е основната локация за провеждане на официалните срещи във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС.

300 събития в календара на българското председателство >>

Миналия месец членове на комисиите по европейските въпроси към парламентите на държавите членки на Европейския съюз дадоха висока оценка на готовността на НДК за посрещане на Председателството. Те подчертаха, че залите превъзхождат доста от тези в другите държави членки.

Последното подобно мащабно учение в района на НДК беше проведено през март 2016 г.  Тогава то имитираше ситуация на евентуално терористично нападение и районът пак бе отцепен.

Час и половина преди днешното учение е насрочен поредният протест на природозащитници срещу одобрения от правителството актуализиран план за развитие на парк "Пирин". Протестиращите се събират при статуята на Алеко Константинов на пешеходната част на бул. "Витоша" за протестно шествие.

АНКЕТА:Има ли опасност от терористични актове в България?