Първият замразен човек ще бъде съживен след 50-100 години

stat
18:16  |  6 март 2018 | / Редактор Виктор Стефанов /  
В бъдеще ще бъде възможно не само ”съхраняването” и ”подмладяването” на хората смятат в Института по крионика в САЩ В бъдеще ще бъде възможно не само ”съхраняването” и ”подмладяването” на хората смятат в Института по крионика в САЩ
Сн.: YouTube

Експерт предвижда, че първият замразен в течен азот човек ще може да бъде съживен от учените в следващите 50-100 години
Специалистите от Института за крионика в щата Мичиган са на мнение, че пребиваването при крайно ниски температури и практически пълното преустановяване на жизнените процеси ще позволят ефективна терапия със стволови клетки и подмладяването на организма по време на престоя в криогенната камера, пише сайтът Лайф, цитиран от БТА.

Понастоящем в подобно състояние се съхраняват 160 покойници. Те още приживе се съгласиха да бъдат замразени, вместо да бъдат погребани по традиционния начин.

По думите на директора на института - Денис Ковалски, в бъдеще ще бъде възможно не само "съхраняването" и "подмладяването" на хората от различни възрасти, но и реанимацията на умрелите от естествена смърт. Ключовата технология се разработва на основата на стволовите клетки.

Криониката е достъпна само за заможните хора. За всяко замразяване на института на труп до минус 196 градуса по Целзий се изискват 28 хиляди долара. Самият процес по замразяване и размразяване на отделни човешки органи нито веднъж не се е увенчал с успех.
Последно в Спектър


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.