Магистратите не потвърдиха наложеното му на първа инстанция 4-годишно ефективно наказание и го замениха с 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

Фаталният инцидент стана на 7 август 2013 г., когато футболистът забива юмрук в лицето 36-годишния юрисконсулт на ''Топлофикация'' Петър Алексов, той пада, удря главата си в метална шахта и получава несъвместима с живота черепно-мозъчна травма. Между двамата се разиграва скандал след обидна реплика на юриста към приятелка на футболиста, с която преминават с кола покрай казино "Милениум" на столичния бул. “Гоце Делчев”.

Съдът призна Балжийски за виновен за това, че е убил Алексов по непредпазливост, но не прие по-тежкото наказание. Според апелативните съдии колегите им от Софийски градски съд са съобразили някои от наличните смекчаващи и отегчаващи отговорността му обстоятелства, но са пропуснали някои, а други надценили. Втората инстанция изтъква, че в затвора Балджийски вече няма да може да играе футбол и "реализацията на кариерата ще му бъде заличена''.

Освен това магистратите подчертават това, че престъплението е станало по непредпазливост, както и факта, че Балджийски е осъден да плати 100 000 лева обезщетение на майката на убития.

По време на разследването и делото Балджийски, който по време на случилото се беше на 22 години, твърдеше, не е знаел, че е убил Алексов, затова е напуснал мястото.

Сега той играе във варненския 'отбор 'Черно море''.