Убийството е извършено в семейното жилище в нощта на 30 април срещу 1 май след семеен скандал.

Сигналът е получен във великотърновската полиция около 2.20 ч. вчера, след като по телефона съпругът се издал пред свои близки. Малко по-късно заподозреният е открит в парка на кв. „Колю Фичето”. Мъжът отвел криминалистите в апартамента, където полицаите се натъкнали на безжизненото тяло на съпругата му.

Първоначално 46-годишният Антон Георгиев давал неясни и противоречиви обяснения. При извършения оглед обаче били установени следи от насилие и тялото било изпратено във великотърновската болница за аутопсия. Резултатите от нея показали, че смъртта е настъпила от удушаване.

В хода на разследването са проведени множество разпити на свидетели, назначени са необходимите експертизи, а Георгиев направил пълни самопризнания. Той е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

43-годишната Зорка е работела като деловодител в Районния съд в Павликени, пише великотърновският вестник "Янтра". Антон пък е шофьор във ВиК. Двамата живеели в Павликени, а апартаментът в старата столица бил купен за по-големия им син, който е ученик.

По неофициална информация двамата имали сложни взаимоотношения и на няколко пъти се разделяли и събирали. Мъжът бил много ревнив и имал избухлив характер. Според една от версиите Антон Георгиев е заварил жена си да си пише с друг мъж по интернет, което го ядосало и го подтикнало към жестокото престъпление.

Двамата са имали 25-годишен брак, съобщи по-късно днес на пресконференция комисар Живко Коцев, шеф на полицията във Велико Търново, предаде "Фокус". От съжителството си те имат две деца – момчета на 22 и на 16 години, които не са били в жилището по време на убийството.

Съпругът не е криминално проявен и не е осъждан. По думите на комисар Коцев той е изключително честолюбив човек, моралист, държи на лоялност и на семейството. Мотивите за престъплението са дълбоко лични, добави полицейският началник, като загатна, че 46-годишният мъж е бил изключително ревнив.

Преди месец е имало обаждане по телефон от страна на убитата, в който разговор е споделила, че има известни семейни проблеми, но това е било само устен разговор по телефона и тя не е подала жалба.
"Няма оръдие на убийството. Открити са и други травми, освен тази от удушаването, но какви са те и колко са, ще стане ясно след изготвяне на съдебномедицинската експертиза", каза още Коцев.

Антон Георгиев е привлечен като обвиняем за убийство по особено мъчителен начин за жертвата, за което се предвижда наказание минимум 15 години затвор.