89-годишният Стоян Георгиев е прерязал с нож гърлото на Добрана Тодорова, с която делят една стая на първия етаж в дома, съобщи БГНЕС. Мъжът е прерязал сънната й артерия и смъртта е настъпила незабавно от загуба на кръв. По непотвърдена информация след това се опитал да нарани и себе си.

Тялото на старицата било намерено от медицинската сестра около 6:30 часа сутринта. Жертвата била на леглото, потънала в кръв, а на съседното легло лежал Стоян. По думите на един от хората в дома, малко преди това Стоян слязъл пред входа, за да изхвърли дреха и признал за извършеното престъпление.

Стоян и Добрана живеели на семейни начала от близо 10 години, разказват обитателите на дома. Тя била болна от рак и мъжът се грижел за нея. Разбирали се добре и не са имали сериозни конфликти.

Стоян също страдал от заболяване на сърцето. Той бил фронтовак, работил преди години в БДЖ. Обичал да играе карти с останалите мъже, но от година се затворил в стаята си, чувствал се потиснат и започнал да избягва тяхната компания. Според хора от дома малко преди кървавата драма между двамата имало разгорещен спор.

Рано сутринта екипи на полицията са извършили оглед на местопрестъплението, а убиецът е бил отведен за разпит. 
Директорката на дома потвърди, че има инцидент, но отказа коментар заради течащото разследване. 

43-годишна жена пък е била удушена тази нощ в дома си във Велико Търново, съобщиха от МВР. Има задържан заподозрян. Новината бе потвърдена от директора на местната полиция комисар Живко Коцев, който обаче отказа повече подробности, за да не се попречи на разследването.

По информация на "24 часа" жертвата се казва Зорка Георгиева и е работела в деловодството на съда в Павликени. Преди време семейството купило апартамент в Търново, след като един от двамата синове дошъл да учи средно образование. Колеги на жертвата разказаха, че съпругът Антон бил много ревнив и преди време двамата дори били разделени. Една от версиите е, че престъплението е извършено от ревност. Именно мъжът е задържан. По неофициална информация той убил Зорка, след като я заварил да си пише с друг мъж в интернет.
Първоначално полицията обяви, че ще днес ще даде брифинг, но той бе отложен за утре.

Криминалисти от Тополовград пък арестуваха трима млади мъже - всички рецидивсти, които изнасилили и убили самотна 82-годишна жена.