Младата жена е била простреляна фатално с 5 куршума от 33-годишния Иво Данчев Маринов, служител в Районното управление на полицията в Ловеч. Това съобщи на специална пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Иванов, цитиран от Дарик.

33-годишният охранител е стрелял пет пъти по момичето, което се казва Ивелина. Тя е излизала от нощния клуб заедно с приятел и приятелка. Тръгнали към колата, с която дошли, и момичето седнало на предната седалка до шофьорското място. Тогава се показал полицаят, който явно изчаквал наблизо, и застрелял момичето със служебния си пистолет. 

Мъжът не е бил пиян по време на убийството. След това избягал, но по-късно бил заловен в района на Ловеч.

На място са открити патрон от пистолет "Макаров" - 9 мм, както и 6 гилзи. Пет куршума са попаднали в тялото, съобщи комисар Георги Иванов.

След като избягал полицаят-стрелец заредил оръжието си с нов пълнител.

Стрелецът Иво Маринов е задържан, повдигнато му е обвинение и е със 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщи още шефът на ловешката полиция. Издадена е и заповед за дисциплинарното уволнение на Маринов.

По думите на комисар Георги Иванов причина за фаталния инцидент е настъпило разминаване в отношенията между двамата. Иво познавал девойката от около година и половина. Двамата комуникирали предимно във Facebook и чрез есемеси. Според неокончателна информация, Ивелина блокирала профила на Иво в социалната мрежа, което най-вероятно предизвикало гнева му.

Жертвата на полицая от Ловеч била преследвана от него вечерта преди стрелбата, съобщи за БТА директорът на областната дирекция на полицията комисар Георги Иванов. Около 22.00 ч. снощи 25-годишната Ивелина Георгиева се оплакала в районното управление "Полиция" в Ловеч, че Иво Маринов се движи зад нея с бус. Маринов бил предупреден от колегите си да престане.

По думите на комисар Иванов преди около месец на Маринов са били правени психологически изследвания във връзка с кандидатстването му за длъжност в КАТ-Ловеч, които той преминал успешно. Според директора на полицията тези изследвания показват дали той притежава качествата, необходими за работното място, но чрез тях не може да се установи дали той има психично заболяване. Предстои експерти от Института по психология на МВР да му направят допълнителни изследвания.

Полицаят не е оказал съпротива при задържането му тази сутрин, на което присъствала и майка му. Направил е самопризнания.

Комисар Георги Иванов обясни, че Иво Маринов е тих, затворен в себе си, нерешителен, което и предизвиква изненада в действията му призори. Той е неконтактен, няма изразени приятели сред колегите си. Работи в системата на МВР от 11 години. Първоначално е бил катаджия, но е бил преместен в охранителна полиция на т.нар. вътрешни постове. Досега не е имал провинения, заради които да е търпял наказания, разкри още комисар Иванов.