От стенограмата на заседанието на правителството дори стана ясно, че той е предупредил министрите, че до петък ще отговаря "добрият" Дянков, а след това "лошият" Цветанов, който е натоварен да подготви структурни промени, ако има длъжностни лица (по най-високите етажи на МС - б.р.), които не са върнали парите.

До момента няма яснота колко са върнатите средства, коментира министърът, цитиран от БТА. Още в петък беше съобщено, че данни за това кой и колко е върнал ще бъдат обявени след заседанието на Министерски съвет тази сряда.

"В последните няколко дни с премиера разговаряме по тази тема. Той е дал удължаване до сряда за внасянето на средствата, които трябва да бъдат възстановени от съответните политически кабинети в министерствата. В сряда премиерът ще направи коментар по всичко, което беше дискутирано в последните няколко дни за въпросните бонуси”, каза днес Цветанов. „Убеден съм, че няма да има колеги, които няма да са възстановили средствата. Искам да подчертая, че всичко това е доброволно”, добави министърът.

По-рано днес началникът на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова съобщи, че от хората, които са на политически позиции, всички са върнали до петък първата част от сумата - за 2011 г. Вероятно удължаването на срока е именно заради връщането на парите и от 2010 г.