В момента БСП искат да влезем в лична конфронтация, да влезем в обидните и компроматни сценарии. В това искат да въвлекат ГЕРБ, заяви Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус“.

В момента на тях не им харесва, че безработицата е под 7 %. На тях не им харесва, че икономическият растеж в страната е 3,6“, каза Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че на БСП не им харесва, че има пари за образование, социална политика и за българските пенсионери.

"Не им харесва това, което правим като политики и сме изразили като приоритети в днешното управление", обясни Цветанов.

"Какво направиха БСП, за да покажат, че могат да бъдат алтернатива? С това, че могат винаги да измислят и да направят някакъв компромат? Това е тяхната сила, в това отношение сме ги признали.

Това, което вчера, като подвластник на всичко това, и президентът с неговите обидни квалификации за българския парламент, което вече е системен подход от негова страна, кажете ми къде отиват институциите, къде отива президентът, който е обединител на нацията?

В понеделник ще трябва да направи КСНС, как ще се обърне към народните представители „беквокалисти“ ли ще каже, или ще каже „господа народни представители“", каза още той. По думите му това е цинизъм.