Огромни задръствания и засилен трафик има по столичните булеварди от обяд в последния работен ден преди великденските празници.  Колони автомобили има в района на Телевизионната кула в София, предаде  „Фокус”.
Движението в двете посоки на булевард „Пейо Яворов” и в района на Румънското посолство и бул. „Шипченски проход” е почти невъзможно.

Натоварен е трафикът и по бул. „Симеоновско шосе”. Там задръстването в двете посоки в отсечката от Околовръстния път до Семинарията е километрично. Придвижването става изключително бавно, образували са се колони от превозни средства. Задръстване има и на кръстовището при Семинарията, както и по бул. „Св. Наум”. Затруднен е трафикът на кръстовището при хотел „Хемус”.

Огромно задръстване има по бул. „Цариградско шосе”. Изключително натоварено остава движението по бул. „Г. М. Димитров” и "Драган Цанков" заради ремонта на пътната настилка на Площада на авиацията. Там полиция отклонява движението в съответствие с въведените ограничения. Изцяло забранено е пропускането на автомобили в кръговото движение от бул. „Асен Йорданов” до бул. „Г. М. Димитров”.

По преценка на Столична община ремонтът на кръговото движение при площада на Авиацията (кръговото на 4-ти км - б.р.) ще бъде временно спрян за пиковите часове в края на деня, за да може да не се натоварва допълнително трафикът.

Затворени са входовете на автомагистрала "Люлин", съобщи директорът на Областно пътно управление - Перник Румен Сачански, цитиран от БТА. Фирмата-изпълнител "Мапа Дженгиз" е насипала купчини с баластра на входовете, за да блокира нерегламентираното пътуване по аутобана. Трасето все още не е отворено за движение, но шофьори масово минават по него.

Засилва се трафикът по главен път Е-79 в участъка София-Кулата, съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР-Благоевград. Той поясни, че на територията на област Благоевград няма допълнително въведени ограничения за движението и скоростта, но водачите трябва да се съобразяват със засиления трафик.
Камери за постоянно видеонаблюдение има на входа и на изхода на Благоевград, на пътя при язовир „Дяково” и на Мурсалево.

Засилено полицейско присъствие ще има и на рисковия участък Стара Загора - Нова Загора – Сливен - Карнобат, където често стават катастрофи, а днес и утре се очаква върхово натоварване.

Трафикът по пътните отсечки от гранично-контролно пропускателните пунктове от Румъния към северното ни Черноморие ще става все по-интензивен заради очаквания голям поток от туристи от северната ни съседка в следващите дни. Засилено е движението на автомобили в посока курортния комплекс “Златни пясъци” към този час на деня, съобщиха дежурните в “Пътна полиция” в Добрич.

От Пътна полиция са извадили на улицата над 10 000 патрулиращи полицаи, съобщи Нова телевизия. Ще им помагат и служители на Охранителна полиция.
Ще бъдат засилени проверките за спазване на правилата на движение, за шофиране след употреба на алкохол, използване на предпазните колани, изправност на автомобилите и др.

Последна актуализация в 16.16 ч.