Първоначално беше съобщено за един клиент на компанията, който бил сюрпризиран с рекордната сметка за гарсониера от 49 квадрата.

От дружеството обясниха, че е станала грешка, но потърпевши се заканиха да се обединят и да заведат в съда граждански иск, за да търсят обезщетение заради преживения шок, съобщи bTV.

Христо Димитров от Долни Чифлик е получил хипертонична криза, след като сутринта отворил пощенската си кутия и видял, че дължи 19 000 216 лева за електричество. След изненадата се наложило да повика Спешна помощ.
"Ще се избиваме, ако трябва. Аз живея сам с дъщеря си, не мога да си позволя да ни спрат тока", оплака се той.

Друг потърпевш е Панко Желев - картинг-състезател. Той обича високия адреналин, но когато разбира, че дължи 19 000 322 лева му идва в повече.
От Е.ОN му обяснили, че огромната сума във фактурата се дължи на софтуерен проблем и заявили, че се извиняват.
"Не е там работата, да ми се извиняват, и то по телефона, след като аз съм ги потърсил. Това само в България може да стане, правят ни на маймуни", заяви Желев.

От компанията потвърдиха пред телевизията, че е допусната човешка грешка и въпросният служител ще бъде наказан.
"Сумата от 81 и 84, когато се форматира като дата, се получава година 1900, месец 03, 21 и това са всъщност числата, които виждат нашите клиенти, няма издадени такива сметки, просто грешно разпечатана информация. От името на E.ON поднасям нашите извинения", заяви служителка на компанията.