Цорнаев е в реанимацията на болница в Бостън с рана от куршум в устата, който прониза езика му и излезе отзад през врата. Той има и друга огнестрелна рана в крака, съобщи по Си Би Ес комисарят на бостънската полиция Ед Дейвис, цитиран от световните агенции и БТА.

Следователите разпитаха подробно Джохар за 26-годишния му брат Тамерлан, който бе убит в престрелка с полицията и за възможни техни съучастници в терористичния акт, при който загинаха трима и бяха ранени 176 души.

Освен това правоохранителните органи се интересуват от подробности по изготвянето на самоделните взривни устройства, открити в дома на Джохар Царнаев и по време на задържането му.

Губернаторът на Масачузетс Девал Патрик каза, че има записи на улични камери, на които се вижда как Джохар Царнаев оставя раницата си на земята и спокойно се отдалечава, преди бомбата да гръмне. Той не реагира след първата експлозия и се отдалечава от раницата навреме за втората експлозия, каза губернаторът.

Адвокат на съпругата на заподозрения Тамерлан Царнаев заяви, че американските федерални власти искат да разговарят с неговата клиентка, предаде Асошиейтед прес.
Властите са посетили вчера вечерта дома на тъста на Тамерлан, където е неговата съпруга Катрин Ръсел Царнаев.
Адвокатът Амато Делука поясни пред АП, че тя не е пожелала да разговаря с представителите на властите.

Катрин не е подозирала съпруга си в нищо нередно. Тя работила 70-80 часа седмично като надомна медицинска сестра, докато съпругът й се е грижил за дъщеря им.
Делука уточни, че във фаталния петък Царнаев си е бил у дома, когато жена му излязла за работа.

 Двамата са женени от 2009 г. или 2010 г.

Кои са двамата братя

Снимки от спецоперацията

Експлозиите в Бостън