Това съобщи в. "Паризиен", цитиран от Ройтерс и БТА.

При нападението миналата седмица загина една жена.

Часове след атентата в Барселона полицията в Камбрилс застреля петима мъже, носещи фалшиви колани с експлозиви, след като те блъснаха своя автомобил "Ауди A3" в пешеходци. Когато колата се обърна, те излязоха и започнаха да нападат хората с ножове.

В двете терористични атаки загинаха 14 и бяха ранени 132 души.

Без да посочва източниците си, "Паризиен" съобщи, че колата е била засечена от камера за превишена скорост в района на Париж преди около седмица. Според вестника на този етап френските следователи не са открили пряка оперативна връзка между испанската клетка и Франция и колата може би само е минавала транзит през страната.

Според испански медии аудито е бил собственост на Мохамед Аалла, арестуван след атаката в Барселона. Един от неговите братя е бил убит в Камбрилс, а друг брат, също заподозрян в принадлежност към групата, е в неизвестност.

Испанската полиция издирва заподозрян, който вероятно е шофирал вана, предизвикал касапницата в Барселона, и не изключва той да е избягал през границата във Франция.

Испанската полиция съобщи вчера, че продължава да издирва Юнес Абуякуб от 12-членната терористична клетка, която подготви и извърши нападенията миналата седмица в Барселона и Камбрилс, предаде ДПА.

Предполага се, че Абуякуб е шофирал наетия микробус, който се вряза в минувачи на пешеходната улица "Рамблас" в Барселона.
Каталунското правителство съобщи днес, че в болница остават 51 души, 10 от които са в критично състояние.

Подозрителният имам

Имамът Абделбаки ас Сати е заподозрян за участие в атентатите в Каталуния в четвъртък. Той е прекарал в предградието на Брюксел Махелен от януари до март 2016 г., каза пред Франс прес кметът на община Махелен Ханс Бонте.

Имамът, който е на около 50 години, изчезнал миналия вторник. Има подозрения, че той е радикализирал десетина млади мъже, които са били заедно с него в терористичната клетка, заподозряна за атентатите в Каталуния.