Това заяви полицейски източник, докато редица свидетели описват нападателите като „млади и сигурни в себе си“, предаде AFP, цитиран от "Фокус".

128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец.

Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит. Броят на жертвите по неофициална информация може да достигне 150.

Източникът е посочил, че засега се е наложила хипотезата, че нападателите са били в някоя от зоните, където се води джихад, като например Сирия. Той е допълнил, че това предположение тепърва ще трябва да бъде доказано.

Единият от въоръжените терористи, които избиха близо 80 души в парижката концертна зала "Батаклан" вчера, е френски гражданин, известен на разузнавателните служби с връзките си с ислямски бойци. Това съобщи източник, близък до разследването, след идентифицирането на трупа на нападателя по пръстовите отпечатъци. Източникът уточнил, че той живеел в предградието Куркурон южно от Париж, предаде Ройтерс.

По-рано полицейски източник заяви, че до тялото на един от атентаторите е намерен сирийски паспорт. Според друг източник паспортът е открит при разследването на атаката в залата „Батаклан“, където бяха убити 82 души.

Френски следователи са установили самоличността на двама от осемте терористи, извърши снощи кървави нападения в Париж, съобщи радио "Европа 1", цитирано от ТАСС.

Единият от нападателите бил френски гражданин, а другият - сирийски. По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона "Стад дьо Франс" бил намерен сирийски паспорт, вероятно принадлежал на един от атентаторите самоубийци.

Двама белгийци са загинали, а двама са изчезнали при снощните атентати в Париж, съобщиха властите в Белгия. Имената на издирваните показват, че те са с произход от държави от Балканите.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон заяви пред местни медии, че засега няма доказателства за белгийско съучастие в атентатите.

По-рано днес френски медии цитираха свидетел, според когото един от автомобилите, използван от терористите, е бил с белгийска регистрация. Белгийски медии твърдят, че в единия от автомобилите на терористите са били открити билети за паркиране в Брюксел. Билетите са били отпечатани от паркомати в Моленбек - имигрантски квартал на белгийската столица, населен предимно с араби и известен като свърталище на джихадисти.