Двойката победи с 6:2 гейма заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на Банкя Рангел Марков, съобщи пресцентърът на министерството на младежта и спорта.

Министър-председателят, който е четирикратен победител в турнира и неговата партньорка получиха купите си от президента на Европейския съвет по борба – Цено Ценов и от представителя на "Асикс" за България Любо Ганев.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи трофеите на Красимир Велчев и Рангел Марков, които заслужиха участие в супер финала срещу премиера Бойко Борисов, печелейки турнира "Асикс Мастърс", който е наследник на надпреварата "Труд Мастърс". Във финала те надделяха над Красимир Минев и Николай Драгиев с 6:1 гейма.

"Поздравления за Любо Ганев и вестник "Труд", които организират този турнир. Тенисът е един спортовете, които може да се практикуват на всяка възраст и е радващо, че днес толкова много известни личности дадоха личен пример на младото поколение. Надявам се с прояви като тази да мотивираме колкото се може повече деца да обикнат спорта", каза Кралев.

Министърът, Любо Ганев и шефа на спортната редакция във вестник "Труд" Владимир Памуков обсъдиха възможността турнирът да прерасне във верига, поради големия интерес, който предизвиква сред участниците.

Планира се през месец септември да се проведе надпревара на Националния тенис център, а преди Коледа да има състезание в зала "София".

На трето място завършиха двойките Петър Михнев/Проф. Генчо Начев и Мартин Захариев/Петър Андронов.

Купата на "Труд" за най-полезен играч на турнира заслужи Красимир Велчев, а еленските рога, предоставени от Христо Стоичков за най-атрактивен участник в надпреварата отидоха при Красимир Минев.

В турнира участваха общо 16 двойки.