Стрелбата е станала в Каскейд Мол в Бърлингтън на около 65 мили от Сиатъл. Първоначално беше потвърдена смъртта на четирима в мола, стрелецът е напуснал местопрестъплението преди пристигането на полицията.

Пет са вече жертвите на стрелбата в мола, след като тежко ранен мъж почина в болницата, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА и БТА.

Извършена е евакуация на мола, съобщи в Туитър говорител на щатската полиция, сержант Марк Франсис, около 20:00 ч. местно време, предаде Ей Би Си нюз.

Полицията не съобщи повече подробности. Няма информация за потенциалния мотив. ФБР информира, че помага на местните власти в разследването на стрелбата.

Броят на нападателите не е известен, вероятно е бил само един. За последно заподозреният е бил видян да се насочва пешком към автомагистрала, минаваща наблизо. Според едно описание на очевидец той е "латинос, облечен в сиво", предаде ДПА.

Губернаторът на Вашингтон Джей Инсли описа случилото се като трагедия. По думите му остава да се отговори на много въпроси, но правоохранителните органи работят на място за бързото залавяне на стрелеца и обезопасяване на района.