Софийски градски съд заседава днес по делото за смъртта на 20-годишния студент по медицина, който на 5 декември 2008 година беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентския град в София.
Трима са подсъдимите за убийството - Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов. Майката на Балтов обаче твърди, че има още един младеж, който е участвал в убийството на сина й.

Свидетелката Татяна Балаканска, присъствала на инцидента, заяви, че Вили Георгиев не е участвал в побоя, инцидентът траел около 30 – 40 секунди, било тъмно и тя не е могла да види кой на кого нанася удари, предаде БТА. Прокуратурата обаче откри противоречие в показанията й дадени днес и тези в досъдебното производство, когато тя разказала, че Георгиев е тръгнал към биещите се, ударил едно от момчетата и го ритнал.

Свидетелката обясни, че в районното управление на полицията е била разпитвана близо два часа единствено за Георгиев. По думите й, първоначално тя разказала, че той не е участник в инцидента, но полицаите искали да даде показания, че той е ритал в главата момче, паднало на земята.
Младата жена разказа още, че друг от компанията на подсъдимите - Любо, който не е сред обвинените, е бил с окървавени ръце след боя. Той заявил, че някой му е разбил носа, но според показанията на свидетелката нямал кръв по лицето и носът му не е изглеждал наранен.

Делото продължава с разпит на други свидетели.

На 29 април Върховният административен съд окончателно реши да бъде съборена дискотека "Амнезия" в Студентски град, пред която беше убит Балтов. Причината е, че изграденият обект съществено се отклонява от изготвените проекти.

Новината е актуализирана в 11,45 ч.