Снощи около 23 часа 30-годишният Чавдар Велев посетил "Пирогов" и се оплакал, че е жертва на побой. Дежурните лекари се усъмнили във версията на 30-годишния мъж и веднага уведомили полицията. Пристигналите на място униформени служители установили, че по-рано през деня Велев е нападнал журналист от национална медия и го задържали. При последвалите действия се оказало, че младият мъж е регистриран в полицията за грабеж. Работата по случая продължава.  Информацията от пресцентъра на МВР потвърди пред bTV гл. комисар Калин Георгиев, който коментира вчерашния инцидент и уточни, че Велев е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда с подбуда хулиганство. Калин Георгиев каза още, че двама служители на органите на реда също са пострадали, но миналата вечер. Единият от полицаите е със скъсани връзки на коляното. Негов колега е със счупени костици в ръката.„Чувал съм и по-смехотворни теории. Накрая ще излезе, че МВР е инспирирало протестите.” Така Георгиев коментира обвиненията, че полицията не се е намесила при призивите на природозащитници да спре агресивни участници в протеста.

Георгиев обяви, че от началото на протестите до момента са задържани 34-ма души, които са глобени заради това, че не са се подчинили на полицейско разпореждане. Той подчерта, че част от задържаните при снощния протест вече са осъдени.

Снощи хиляди хора за трета поредна вечер блокираха едно от най-натоварените кръстовища в столицата – Орлов мост - в знак на протест срещу промените в Закона за горите. Третият протест ще бъде запомнен с гоненицата между гражданите и полицията из столичните улици, с грубото отношение и ударите на служителите на реда към определени протестиращи. Един от тълпата пък реши да нападне оператора на bTV Иван Филчев и успя да му счупи камерата, като при инцидента без малко не пострада и репортер на БГНЕС. Операторът беше приет в болница със счупен нос, голям оток на ръката, силно главоболие и редица охлузвания.

„Главата ми е доста подута, но иначе съм ОК.” Това каза по телефона пострадалият, цитиран от bTV.  „Във военна болница ми направиха всички възможни изследвания. Слава Богу, скенерът показа, че имам само сътресение на мозъка,” обясни Филчев. Той припомни, че инцидентът е станал на самия „Орлов мост”, на метри от група полицаи, които не са видели какво се случва. „Искам да подчертая, че ако всички екоактивисти са като този, не знам какви сили трябва да охраняват "мирния протест”.  Фирчев посочи и че е била на много "горещи точки" по света, но по ирония на съдбата е ранен на Орлов мост.

Никой не е потърсил общината за разрешение за протестите срещу промените в Закона за горите, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти на откриването на изложение пред НДК, предаде “Фокус”. Този протест не е съгласуван с общината. Всеки има право да протестира, но без да нарушава правата на другите. Общината се надява протестиращите да разберат това. Столичният кмет благодари на полицията за усилията, които полага, и заяви, че тяхната работа е много трудна – едновременно да опазват реда и да не прилагат насилие.

Междувременно ДСБ-София поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради промените в Закона за горите. Според Петър Москов те обслужват пряко интересите на председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев. "Ако президентът, чиято реакция все още не сме видели, не наложи вето, ДСБ ще внесе промени, които ще отменят всички лобистки текстове", заяви Стоян Михалев от структурата.

От организацията пресметнаха, че промяната, която позволява инвеститори да строят без да плащат такси за промяна на предназначението на горите при строежа на спортните съоръжения върху държавните горски терени, ще спестят 10 милиона лева само от една ски писта. ДСБ настоява земеделския министър Мирослав Найденов да подаде оставка, "тъй като е основен разпоредител на лобистките интереси", защитавани с новия закон за горите.