Според магистратите е налице обосновано предположение, че именно Стоянов е извършил престъплението. Доказателства за това са показанията на трима свидетели, заключението но физико-химичната експертиза и самопризнанията на самия обвиняем.

Районният съд обаче прецени, че няма опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, тъй като не е осъждан, има постоянен адрес, собствено жилище, съпруга и малко дете, за които се грижи, както и постоянна работа по трудов договор.

Съдът е взел предвид и факта, че Радослав Стоянов е изразил готовност да заплати стойността на нанесените от палежа щети, които са оценени на 1702 лева.

27-годишният мъж, който е регистриран в полицията за наркотици, бе задържан на 17 декември, след като запалил един автомобил на ул. "Кукуш", а огънят засегнал още една кола.

Определението може да се протестира от прокуратурата пред Софийския градски съд.

Другите двама задържани за палежите, които все още са в ареста са Владислав Николов – Куката, който бе задържан за палежа на три коли в квартал "Западен парк" и 29-годишният Юлиян Ковачки за палежите на коли в "Младост" и "Хаджи Димитър". Броят на подпалените коли, както в столицата, така и в други градове места надхвърли 50.

По-рано днес зам.-директорът на Института по психология към МВР Росен Йорданов коментира, че последните палежи са вид имитация на първите и зад тях прозират вандалски мотиви и дребни български междусъседски проблеми.