Петокласникът от 12-то СОУ в сливенския кв. "Сините камъни" бе открит вчера в безпомощно състояние зад блок №9, където живее и откаран в МБАЛ-Сливен, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Борислав е дете на разведени родители. Майката работи в чужбина, а за детето и по-големия му брат се грижи само бабата. Според роднини петокласникът решил да се самоубие, след като бил заплашен със строго наказание в училище.

Бенджи, както го наричат всички, бил отличник, но имал проблеми с дисциплината. Вчера блъснал момче от класа си и то си счупило зъб. Майката на пострадалото момче се оплакала в училището и според близки на загиналия Борислав, директорката го заплашила с изключване.

"Директорката и заместник-директорката са го викали при тях. То голямо чудо е било, за да скочи. Няма за какво друго да е било", казва през сълзи майката на Борислав - Йорданка.

Директорката на 12-то СОУ Величка Христова обаче отрече.

"Аз не съм говорила за изключване. Казах, че искам да разговарям с баба му и след като има много чести инциденти и след евентуален разговор с нея ще решим дали той няма да смени средата и училището", обясни Христова.

Директорката разказва, че родителите на съученици на Борислав са й дали ултиматум той да бъде преместен в друго училище, заради инцидентите, които предизвиква, но тя им отказала.

По случая работи Окръжната прокуратура в Сливен. Говорителят й прокурор Виолета Калайджиева обясни, че на този етап производството е за убийство срещу неизвестен извършител до изясняване на обстоятелствата около инцидента.