Коментари - Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор | Днес.dir.bg

Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор

11-годишният Борислав от Сливен, който вчера почина в болницата, е скочил от седмия етаж, защото е бил заплашен с изключване от училище, обявиха пред bTV близките на детето.

Обратно в новината

Коментари - Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм писал никъде, че възпитавам сина си да не влиза в конфликтни ситуации. Просто съм го научил да не прави неща, за които после ще съжалява. Иначе той много добре може да си отстоява правата, това си е в кръвта му. Относно ПОСЛЕДНИЯ разговор с детето в кабинета на директорката не ми се коментира. Хлапето САМО е стигнало до този разговор. Ас съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН, че и преди това са разговаряли с него в присъствието на родителите. Това, че майката го е зарязала на бабата е достатъчно красноречив фактор. На мен ми писна да ми обясняват проблемно детство като параван за гаменски прояви. Всички живеем в едно общество и трябва да се научим ПЪРВО ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА, а след това да си търсим правата.

да доб1р вечер другари и другарки от едно време сетете се времето което сме живели и няма никога да разберете че живота е много променен и по сложен спрямо финансите и всичко останало като черните овци коита преоблабладават много (м1рши) маиката не е виновна ако е имала м1ж може би нямаше да е така а и това дете баща а бащата трябва и винаги ще го бори савеста че не е допринесал за това дете и жена която го е обичала затова и е имала дете от него защото м1жете са боклуци за едното ебасне не си дават сметка за самотните жени как се сдправят никои никого не пита има ли 2лв не ве исрам че и горе поставените в тази дарява никои не помага а гледа единствено газа си извинявам се за изразите но в деиствителност си е в оргинал.маиката не е виновна защото и директорите не винаги ги избирате да са психолоси за да разберат живота на човек които страда и няма помощ от никаде зато в б1лгария са всички наакани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е в резултат на моралното падение и безотговорност на нашето общество.Бащата си е бил камшика,я плаща издръжка,я не!И да плаща-80 лв,няма да е повече.Майката, за да си издържа децата е заминала за чужбина,а без разрешението на бащата тя не може да ги вземе със себе си!Децата нямат контрол,нямат родителска подкрепа и любов- и ето ти последствията!!!

Така ни третираха и по наше време. Натрисаха ни чувството за вина и ни оставяха да си живеем с него. Грешен подход.

Моля да не пишат хора, които не са имали ученик в последните 7-8 години, защото нямат представа какво е училището днес и че за някои деца то е зловещо място. Малката ми дъщеря миналата година в 7 клас отказваше да се подчинява на момиче, което вече ръководеше група от още две момичета и с тяхна помощ се опитваше да подчини и други, като тормозът беше системен и ежедневен - често вещи на деца биваха счупени или хвърлени в тоалетната - включително сензорни телефони. Това момиче набеди дъщеря ми, че ги е наричала курви и други обидни думи пред момиче от другия клас, които бях сигурна, че не е изричала, защото просто липсваха в речника и, то дори ми се обади по телефона да ме предупреди, че ще викат дъщеря ми при директора за това, а тя самата беше ужасена и само повтаряше, че не е вярно, разбрах и от други деца, че въобще почти не познава въпросното момиче от другия клас. Класната потвърди за оплакването от въпросната тарторка. Наложи се аз да поговоря с момичето и да я предупредя, че това е клевета, може да се потвърди и да се обърне срещу нея. Въпросът приключи. Чудя се, ако аз тогава бях в чужбина или на ми беше споделено, докъде щеше да стигне това толкова дребно нещо. Имам и доста по-голяма дъщеря, и тогава в училище на беше лесно, но повярвайте - в днешно време тормозът и кошмарът стигат страшни размери - включват постоянен тормоз и присмех по Скайп, Фейсбук, СМС-и телефонен тормоз.

За това говорят повечето разумни хора в този форум - че за жалост често пъти родителите не са до децата си, когато те имат нужда от тях, че липсват морал и ценности в обществото ни, че училището, както и държавата, са абдикирали от всичките си функции. Страшно е! А всичко може лесно да се промени. Обществото започва с мен и с Вас, със съседите ни, с децата ни, би трябвало да значи, че всичко е в нашите ръце. Прокобата на Българина е обаче, че винаги си проиграва картите :( Бог да прости детето!

Тази директорка е трябвало да поговори с момчето, да се поинтересува защо е агресивно, че има проблеми . А веднага го е заплашила с изключване, постъпила е неправилно. А тази майка си е оставила децата на бабата, за да търси работа в чужбина, това също е неправилно, но къде е тогава този непрокопсан баща? За съжаление такава е картината в държавата ни. Хората без работа отиват в чужбина, оставят си децата... и ето какво става. А някой питат какво е "иго", ами това е социален гнет.

Не може да обвиняваш другите за собствените си грешки. Работата е ясна - майката лека жена отишла да изкарва кой знае как пари в чужбина (проституция), оставила децата си тук на произвола на съдбата и сега света й крив защо искали да изключат детето й от училище. Да си взема и другото там, че поне то да не се гътне.

Gal

и как пък ти стана ясно....това да не ти е турски серял....

майката няма как да изведе децата в чужбина без разрешение на бащата, който ги е изоставил, затова е принудена да работи там, а те да живеят тук с баба си

ПОЗНАВАМ ДИРЕКТОРКАТА ОТ МНОГО ГОДИНИ И МОГА ДА КАЖА САМО ДОБРИ НЕЩА ЗА НЕЯ! ТОВА ЛЯТО СЕ ВИДЯХМЕ И ГОВОРИХМЕ МНОГО ЗА НОВАТА И РАБОТА/ ТЯ Е СРАВНИТЕЛНО ОТ СКОРО/, ПРОСТО ЖИВЕЕ С УЧИЛИЩЕТО И ДЕЦАТА, ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТАКЪВ ЧОВЕК ДА РЪКОВОДИ УЧИЛИЩЕТО НА ДЕТЕТО МУ. ПРОСТО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА,ДА СЕ СЛУЧИ ТОЧНО НА НЕИН УЧЕНИК ТАКОВА НЕЩАСТИЕ! НАЙ-МАЛКО ТЯ МОЖЕ ДА Е ВИНОВНА ЗА ИНЦИДЕНТА!

а ти от каде знеш дали жената не е изчерпала всички видове комункикаця с проблемното моче питам аз? едва ли направо за един счупен заб се е стигнало до заплаха с изклюххване. наи- вероятно не му е пукало от предишните "тазговори" и сега малкят бяч изведнаж се е стреснал.

В случая се доказва, че бабите са "най-бобрите" детегледачки, да на кажем "майки"......

Родителите трябва да си отглеждат децата, а бабите са само за помощ, ако се наложи за кратко, а не постоянно. Това са си различни поколения и съжителството е трудно, а и сегашните деца не могат да се озаптяват лесно...

много жестокост има в днешното училище! Учениците сбиват се, закачат се, дразнят се, заяждат се, а преподавателите не обръщат на това почти никакво внимание! Няма дисциплина, няма уважение - всичко това води до хоас в отношенията и в системата изцяло!

Водещо значение има най-вече домашното възпитание, след това търсете вина в учителите /не съм учител, но съм майка на три пораснали момчета и от опит знам/

глупости на търкалета, както и да го възпитаваш, една жестока среда може да унищожи детето

Мир на праха на детето, но вината не е на учителите. Камо ли на директорката. Тя е длъжна да го извика в кабинета си, след като е избил зъб на друго дете. Проблемът е, че много родители са я разведени, я в чужбина. Те искат да осигурят материално децата си, но ги лишават от най-необходимото - родителската обич. Без обич трудно се живее. А в случая явно невъзможно.

Не мога да повярвам какви злобни хора има в този форум! Жалко за детето, Бог да го прости. Тук вина може да се търси във всеки един, като започнеш от държавата и обществото, минеш през родителите (не само майката, а и бащата) и стигнеш до училищата и образованието. Майката едва ли си е оставила децата, за да отиде да се кефи в чужбина, най-вероятно не е имала друг вариант да ги издържа. А бащата, бащата къде е??? Той трябва да е примера за малко момче, какво сте се нахвърлили всички върху майката?

Бог да прости детето!Е сега,вярвам и родители и "педагози" и съученици ще са доволни и щастливи!Защо никой не се е поинтересувал какво се случва в душичката на това дете,та го избива на агресия?Никой човек не се ражда агресивен!А и всеки без да е психолог знае,че агресията отключва агресия...Бог да го прости!Е,поздравления за всички които сега са се успокоили.

Това което за мен е много по- страшно от бедността в бг е абсолютната злоба с която се отнасяме един с друг. Тук наричате некво дете какво ли не, в същото време някаква майка ходи да се оплаква при директорката без да ке потруди да разбере дали и нийното дете не е предизвикало случката. Родители се обединили за изключването на някого ... Как така те решават какво ше се случва в училището - за мене не детския побой а точно тази липса на възпитание е дразнеща.

апълно съм съгласен с това което си коментирал, а именно че и останалите деца не са цвете и е много вероятно да го предизвикват и той като не намира начин да им отговори на атаките по друг начин , го прави с агресиялА нашите учители не са готови за една такава ситуаци и действат както през тоталитеризма - със заплахи и бързо освобождаване от един такъв проблемен ученик, нищо че с добър успех.Но ако сте забелязали точно буйните хора правят прогреса.

Едно дете с неукрепнала психика, което не се чувства защитено - далече от подкрепата на родителите, и което е обработвано не с методите на педагогиката, а с тези на тайните служби - когато му показват, че всички са срещу него. Вероятно е било обект на гадни заплахи - от директорката или от родители, за такава паническа постъпка. Тази "педагожка" е побързала на пожар да се освободи на мига от дете, което създава проблеми, без да направи опит да се свърже с родителите му.

хора, нормални ли сте??? един педагог би трябвало да има подход кам малолетни. директорката е педагог. преди да проведе този разговор с 11-годишното дете, тя е била длужна да оведоми отговорното за детето лице. когато аз сам била на 11, сам гледала на света по коренно разлицен начин, естествено че детето приема едно такова предупреждение за края на света. по повод на това дали маиката е виновна че е оставила детето на бабата... жената е била принудена да отиде да работи, за да си издуря децата.. самотна маика..а ние всички сме отговорни за вазпитанието на младото поколение. те копират нас. те копират това което виждат по телевизията, а там има само идиоти... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе хора, имайте малко милост към тази жена! Нещастието, което я е сполетяло е страшно!!!! Каквото и да е детето и то и е дете! Имайте малко милост и като не можете да кажете нещо утешително, поне не плюйте по нея!!!!!

големият проблем е липсата на пари, бедността в която ни държат комунистите, проблемът е политически, ще ни уморят всички само и само да могат да крадат

Не само комунистите, а политиците. Щото при герб да не би да цъфнахме и да вързахме. Сам премиера каза на БГ майките- "Да сте му мислили как ще ги гледате като сте ги раждали!" А истината е , че България не може да опази децата си.

Защо намесват директорката?Какво като го е заплашила с изключване-ако пребие друго дете кой ще е виновен?Майка му е отиша на работа в чужбина или където и да е ,хубаво нали за него и братчето му е отишла?Питам се къде отиде образованието на тая държава,децата учат по музика турски танци и чалга...

Огромния проблем е че възрастните не обичат и не обгрижват децата. Децата са зарязани от родителите си и подтискани от роднини и учители. Обичайте и закриляйте децата и те ще станат свестни хора.

Факт е, че в много семейства куца възпитанието в домашната среда, НО!!! и казвам но със следният пример: моят син е на 7 месеца, онзи ден в сравнително хубаво време реших да го заведа на Мали Цари град в събота, вместо като повечето майки в Мол-а...имаше няколко групи ученици с преподавателите на няколко пъти на излизане от някоя зала няколко деца се втурваха да влязат без въобще да се съобразят, че няма как да минем и връхлитат върху количката, но ооо потрес в едно с преподавателя който също никаква мисъл, ок те не се сещат, а ти като учител за какво си там. Следваща мила картинка, застанали до един дървен експонат и го лашкат, скачат отгоре му, на преподавателя реакцията беше, абе елате тука да се снимате. Следваща ситуация: Транспортират се хоарата с една малка кабинка побираща 8 души при въпросната кабинка духа вятър, а се е наредила група от 30 деца и 5 учителя, да бебето ми е облечено и завито, но все пак е бебе и духа вятър в планината, помолих учтиво една от преподавателките да мина с детето, мъжа ми после щеше да слезе с количката, а тя най-нагло ми заяви, че и техните деца били гладни и нямало да ме пуснат да мина пред очите на децата и после ми зададоха въпроса къде съм го помъкнала там това дете/по същия начин задават въпроса защо в мола например, т.е. аз щото съм с бебе да не го водя никъде. И о каква ми бе изненадата когато не ме пусна да мина и слязох долу накрая...децата си се шляеха, а въпросната учителка набиваше кебапчета в заведението. Ок, нали куца и при родителите, но в крайна сметка част от отговорността е и на възпитателите в училище, а такава от посочените примери само в рамките на един час не видях...Показателно нали?

Ало оплаквачките, преди да роните сълзи по това гаменче, я си помислете ако беше избило зъба на вашето дете?

Викаш смърт за зъб, така ли?Идиот!

ходи се грамни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И така да беше, не бих помислила, че трябва да умре. Ти си един нещастен скот!

Вината е изцяло на майката.Тя сама е решила да сареже фетето си като го е поверила на баба му.Всички знаем как възпитават бабите и дядовците, почти няма никакво възпитаване.Сега вече майката естествено ще обвини директорката.Просто по този начин не желае да признае вината си и я търси на друго място.

А на бащата не е ли?Все майките виновни за всичко.Бащите не са виновни, просто защото ги няма и не правят нищо!

А бащата няма ли вина? Или след като се е развел с майката се е развел и с детето си?

Тя е разведена и отглежда сама детето си - работи в чужбина. Дали пък не е била принудена да замине, че освен грижи и любов, децата се нуждаят и от храна , например.

Някой жени мислят,че отглеждат децата като ги поверяват на бабата (тяхната майка). Да не говорим,че и когато не са разведени пък същото се случва....

ХАЙДЕ МОЛЯ, ЗАЩОТО Е МНОГО ЛЕСНО ДА СИ ХВЪРЛИШ ДЕТЕТО НА БАБАТА! ТОВА Е ТИПИЧНО БЪЛГАРСКОТО ПРОЯВЛЕНИЕ НА ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦА!ПОСОЧЕТЕ МИ В КОЯ БЯЛА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА Е ТАКА- РАЖДАШ И ХОП- БАБА МУ ГО ГЛЕДА ДО СВАТБА!

Прав/а сте. Начина ни на живот и ценностната ни система са абсолютно изкривени. Винаги е било така и става все по-зле. Познавам много деца - мои приятели, а по-късно и деца на мои приятели и роднини, които до тръгването им на училище, че и след това, бяха гледани единствено от бабите и дядовците си. Родителите им живееха в други градиве и ги виждаха в най-добрия случай в събота и неделя. По-възрастните поемат отговорности, с които понякога не могат да се справят и се заробват с внуци, за да могат собствените им деца "да си поживеят, щото са млади". "Младите" великодушно си отстъпват функциите и даже и през ум не им минава, че пропускат най-хубавите и най-важните моменти от живота. Никой не мисли, че и бабата и дядото имат право да продължат да живеят (често пъти става въпрос за хора в началото на педесетте), и най-вече - да се радват на внуците си, а не да се съсипват от ежедневни грижи за тях. Огледайте се, всеки има подобни случаи в обкръжението си. Докато не се случи някоя трагедия, никой не си дава сметка, колко ненормално е това. Като млада жена и майка се моля за душата на бедното загинало дете и за това, неговите майка и баба да намерят някога покой!

Не обръщайте цялата вина към образованието. Ние носим вината за възпитанието на децата си! Учителите и директорите освен, че трябва да заплашват с изключване, те трябва и да изключват. Но с този делигиран бюджет всеки знае, че се сваля нивото на образованието за сметка на някаква мижава заплатка! Съболезнования на родителите и да почива в мир детенцето!

От мига в който едно човешко същество за първи път отвори очи пред него е майката , централната фигура в неговия живот . До нея е таткото и цялото семейство . Първите седем години са определящи за възпитанието на бъдещия зрял индивид . Страшно е ,когато точно тогава семейството отсъства . От другата страна на семейството е улицата с приятелите и училището . Преди време имаше ТВУ-та /Трудово-възпитателни училища / за проблемни малолетни деца без родители или с такива , но само формално . Имах такива приятели с проблемни родители , които бяха минали през ТВУ-та .Единия сега е мъртъв , намериха го обесен на парното ... мафията не прощава . Беще се замесил в тези среди . другия изчезна някъде по чужбина и нищо не се чу за него повече . А бяха добри момчета ! Но получиха възпитанието си от улицата . Мисля си ,че сега още щяхме да бъдем все още добри приятели , ако имаха нормални родители ! Тогава , в първите седем години !

Светла му памет на детето! Но искам все пак да кажа нещо, народа много изпростя и оскотя!!! Не може да се обвинява директорката и да бъде прехвърляна вината на неин и на училището на гърба!!Разберете-без дисциплина не може! Заради липсата и , поколенията от 93-94 насам всичките са загубени откъм дисциплината, само агресия, простотия и чалга! И всички родители се зъбят на учителите, а защо след като самите родители са в основата на всичко!! ето и тези-прехвърлили гледането на децата на бабата?!? За каква отговорност говорим, майката разведена и в чужбина, детето на самотек и накрая директорката виновна, щото искала да го стресне малко да си седне на задника и да се укроти?!? Няма нищо лошо в дисциплината,знам го след няколко намалявания на поведението и заплахи за изключване по комунизма още!!И колко хора са били в подобно положение, но родителите са били до нас и сме споделяли и и обсъждали с тях, защото са най-близките ни хора и хората на които спокойно може да доверяваме всичко!! А в случая "отговорната" майка я е нямало в проължение на години, но иначе иска наказания?!?! Българска простотия, родители разберете че няма нищо лошо в това да взпитавате децта си малко по-строго и без лигавене!! От вас зависи как ще тръгне живота на децата ви, и не е необходимо всичко да е съпътствано с чалга!!

Ако беше бутнал съученика по стълбището пак щеше да е виновна директорката, защото не е взела мерки. Сега е виновна пък, защото Е взела мерки...Журналистическа му работа - търси се евтина сензация, евтина емоция, а не истински и смислени статии. Тежки са тийнейджърските години, дори и най-загрижените семейства не винаги ги виждат тези проблеми. Ужасна трагедия и на никой няма да му стане по-леко от това безсмислено търсене на вина.

"Това дете не се е страхувало от думите на директорката, а от това което ще се случи в къщи..... " Колко си прав колега! Свикнали сме да търсим вина винаги извън себе си и да се изживяваме като светии!!!!? Не оправдавам учителите и директора, но на техните грижи са поверени много деца. За кое по-напред за се грижат, а родителите на засегнатите от агресията деца също са в правата си. Някой от родителите или бабата да са се сетили, че тази агресия е израз на нещо неизказано??? Че може да е израз на липса на топлина и обич??? на неразбиране? Дете на разведени родители - това не е диагноза. Има много деца на разведени - не им е лесно, но не се самоубиват! Детето има нужда както от майката така и от бащата - 2-та го създават, но после при първата трудност - развод и всеки по пътя си! Някой пита ли децата, които са създали с любов какво искат? Не - водени от егоизма си оставят децата на дядо и баба - да ги отглеждат. Любовта на бабата няма нищо общо с тази на майката , на бащата! Жалко за детето! Колко ли горчивина е събрало в себе си?? Възпитанието не се изразява в пари както и обичта и топлината. За мен учителите с всичките си кусури - не са виновни! Къде беше майче и какво правеше когато детето ти е имало нужда от обич и ласка, къде беше бащата ??? Светла му памет и мир на праха на тази крехка душа!!!

Почти за всяко второ дете може да се попита \"къде е бащата\"Момчетата имат нужда от мъжки пример, но мъжкия пример е някое лигаво лно, нежелаещо да поеме отговорност.Когато си прави кефа добре, когато стане дете зле, крият се в миши дупки и си мислят,че са бащи, подхвърляйки по някой лев.В днешно време жената Е СИЛНИЯ ПОЛ, ЗАЩОТО И СЕ НАЛАГА ДА Е всичко друго + майка.Повече от половината деца растат само с майка или при баби и дядовци.Къде са бащите на тези деца?Но те горките пари нямат, работа нямат, нищо нямат, но си живеят живота.

Уважаема, 91. В наши дни нормалния бял мъж е наврян в ъгъла, съвсем умишлено при това. В наши дни, хетеросексуалния бял мъж има само задължения и никакви права. В наши дни, по-голяма част от нормалните бели мъже са наясно със ситуацията и сядат на масата с половинката си и обсъждат проблема. Ако отсреща има разбиране, семейството е ок. Ако отсреща има само философстване, в семейството има проблеми. Другия вариант е да си намерите мъж различен от нормалния бял мъж. Само че едните режат интимни части от жените, забулват ги и ги убиват с камъни, а другите ... и те си имат трески за дялкане. И последно, нормалните бели мъже са родени от жени и от тях са получили част от възпитанието си. Успех!

Ако беше такъв побойник, хич нямаше и да помисли за това, което е направило това дете.То явно е било много чувствително, но никой в училище не се е притекъл на помощ. Трябват опитни психолози в училище, а обикновено в училищата местата им са заети от възпитатели. Едно време какво било... Сега живота е много по-стресиращ, няма място за сравнение изобщо. Майката прокудена от немотията и безработицата, бащата никакъв не се интересува явно, защо да се "затруднява", и бабата се е мъчила да се справя както може. Но има и учители, класна, би трябвало училищен психолог-те къде са, какво са направили досега? Понякога при малките деца сбиването иподобни действия са вик за внимание, което липсва.

В училището на внука класната най-много крещи и заплашва с директора и гонене от училището.Сега имат нова следобедна учителка, за първа година, младо момиче, а толкова нервно и крещящо,че мен ме заболява корема,като я чуя как крещи и треска с нещо по чиновете и то в час.

бабо, бнука ти няма ли баща и майка?? ти кво се тревожиш???

Ако майката на детето с избития зъб, ако го е заплашила? Кво ще кажете бре плюнкари? Пак ли даскалото, ще ви е виновно?

А, ако се е помислило за Батман ? А, ако Левски беше с гумебнки или Ботев с каска ?

Ами, ако в къщи си е отнасял боя при всяка беля?

Как и защо се допуска чужди майки да се саморазправят с чужди деца в училише и то с подкрепата на учители и тем подобни до директор.

Имахме един даскал по физическо - "Лоса" , който като правехме простотии си ни налагаше с една пръчка ( не бухалка) . Физически не беше нещо особено наказанието, но възпитателната цел явно се постигаше. И не помня някой от съучениците ми да се е оплакал на мама или баба.

Нека вашето дете се прибира с избит зъб и тормозено всеки ден,пък тогава защитавайте без дори да знаете каква е причината.Според мен е нещастен случай,такива деца не стигат дотам да се самоубиват.От баба си ли се е притеснило?

Сега доволна ли си, детето го няма, а зъба на твоето може да се оправи.

Жестоко е да се коментира дете, пожелало да умре! Какво да бъде без контрол от родител, отглеждано от баба. Няма как да се прехвърлят родителските отговорности, майка не е равно на баба. Пише, че било агресивно, агресията е признак за душевен дискомфорт. Родителите на потърпевшите деца са си ги защитили, а това си е останало с етикета "лошо дете". Е, сега вече лошото дете го няма. В Холандия - агресивно ли е детето, му се назначава психолог и на него и на родителите, значи има процедура за създаване на здраво общество. В държавата ни няма система за грижа за децата, няма психолози, няма посещения на учителя в дома на ученика, за да види домашната среда, малко са и адекватните учители и адекватните родители,които да разберат че 11 годишно дете не е голям човек който си се отглежда сам в една част от времето, а в другата част го отглежда училището. Много, много тъжно.

абе каква система за защита на децата, я погледнете филмите за Могилино или за другите домове за деца с увреждания, или за съвсем здрави деца без родители - това е някаква зверска система, в която никое дете няма шанс за оцеляване, ни здраво, ни болно. Това е система, създадена от лоши хора и поддържана от лоши хора, които мразят децата.

Системите се създават от хората, хората това сме ние, не знам защо звучи, че ти не си от тях... а и много от постовете тук звучат така. Ето в това се крие българският проблем - ние не сме държавата, 'тя' ни е длъжна.

Нашата система от 23 години насам, се стреми да бъде заграбена и съсипана. Как да бъдем перфектни в една не перфектна ситуация! Много неща трябва да "СА" в нашата държава, но не "СА". Всеки гледа да заобикаля правилата за лични изгоди, отколкото да ги следва - били те правилни или не. Всеки гледа да прецака другия, пак заради лична изгода. Как да има обединено общество, като всеки в тази държава е единак! Роднини се карат за имоти, деца се гледат бе никакви бракове и отговорности, образованието се е превърнало в някаква пародия на образования ( висшето е още повече от пародия), политиците от няколко месеца вместо да обсъждат важни за народа въпроси, те се драпат кой какъв бил и какво бил направил. Депутатите безчинстват безнаказано в районите в които са избрани. Институциите и чиновниците работя пълноцелно сигурно 2-3 часа от 8 часовият си работен ден... За какви системи и какви сравнения става дума. България затъва все по-надолу с всеки изминал ден!

Бог да го прости!Съболезнования на близките! Май във всяко училище е така, директора е плашилото и заплахите са все за изключване.

ДОМАШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ куца, господа. Първите 7 години липсват на вашите дечица. Раждате ги, после яслата, после детската градина, после-училището. Мислите, че там ще ви го възпитат. Това е общо занимание. Вкъщи е много важно какво правите и дали работите с него. Не чакайте от институциите да свършат вашата работа. А и възпитанието в България е на много ниско ниво. Доказано е. така че се сърдете на себе си! Докато учите вашите хлапаци да не уважават учителя, не чакайте резултати. Резултатът е налице след години, когато същите тези ваши милички започнат да ви бият или заминат далеч от вас и не се интересуват от вас. ТОВА Е ВАШЕТО възпитание!

Тук винаги е било така-ясли,градини,училище,винаги.Защо се родителите да са виновни,че работят?И преди са работили по цял ден.Аз дори не съм знаела какво са правили децата ми.Сега,когато са големи ми разказват разни страхотии,които са им се случили.Моите от първи клас ходеха и се прибираха сами от училище.Сега са разглезени, водят ги и ги взимат с коли, осигуряват им всичко поискано,гледам децата не пишат, а записват всичко на таблета.Снимат със последно поколение телефони и се подиграват на деца като внука,че е с обикновен телефон без камера. Затова станаха такива неконтролируеми.

когато аз бях 5-ти клас директора също беше много страшен, но никой не се самоубиваше... що така?? Може би защото имаше едно друго ДПС - детска педагогическа стая, дето въобще не си поплюваха и запълваха празнотите във възпитанието на децата.

Будители -мъчители,само за заплати реват,а в годината не им се събира и 2 месеца да работят.

Така ли мислиш? Мноооооого си зле! Затова и децата ти ще са такива!В училище децата УЧАТ , а възпитанието ОСНОВНО идва от семейството. Учителите внасят корекции в пропуските на родителите, но понякога тези пропуски са цели бездни.А децата са "огледалото" на родителите си. Внимавайте с приказките си и делата. Малките попиват всичко.

Искам да попитам видял ли е някой точно как се е случила трагедията? Тя може и да е следствие на невнимание. Например , като палаво дете, да е решил да се качи на стол да направи поредната си беля, или са го накарали да оправи простора на балкона, или да оправи завесата, или... много или-та. Това трябва много прецизно да се провери.Имам богата практика с деца и мога да кажа, че хиперактивните , както се наричат, нямат толкова съвест.Не ги гризе съвестта, както се казва. те са по-нагли и при тях няма чувства. Бог да го прости детето! наистина трагедия, но явно тук липсва и майчината ласка, особено в тази възраст. Жалко!

Глупави учители напълниха училищата и лекари убийци убиха снаха ми и бебето и, защото не платила за избор на лекар. Дискриминирани сме и ни морят богаташите.

Винаги обвиняват другите и никога себе си! Това български манталитет ли е?!

Както винаги, за пореден път, плюнкарите се изср-ха, без да са наясно с цялата ситуация.Утре, ако се окаже, че ситуацията е различна, ще се извините ли бре говеда?

разбира се че директорката е виновна и учителите и шофьорите на рейсове. всички само не и родителите които явно хабер си нямат за детето. щом директора комуникира с бабата...

нормално ли е училището да докарва децата до самоубийство?

нормално ли е децата да са на самотек, само защото маиките си веят парцалките по чужбина, а татковците дори не се упоменават. щом има такива \"родители\", значи и това, което казваш е нормално *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абсолютно навсякъде по света има деца, които заминават да учат далеч от семейството, в пансиони и общежития. За пръв път чувам, че тези деца е нормално да се самоубиват.

Училището, както и семейството, са отражения на обществото, в което живеем - без морал, без истинска ценностна система, без отговорност (която винаги се носи от някой друг, а не от нас - наследство от безхаберието на споделената отговорност, насаждана ни 45 години), без контрол и без коректив. Истината е, че и училището, и семейството (като малки организирани звена в държавата) са оставени да оцеляват както могат.

Учители-убийци,доктори убийци и т.н.

Никой не знае дали не е нещастен случай.Майката твърди ,че е самоубийство.Престанете с тези глупави коментари,озлобени хора.Бог да прости детенцето.

Първото, което ми нахлу в главата беше лекари-убийци. Пресен случай родилката и бебето от Габрово от 8 октомври. Учителите са абсолютни неграмотници.

Това не е самоубийство. Това е убийство. Монк ще реши задачката. Над нас виси сирийски синдром. Какво тук значи някаква си личност.

Като е искала да живее нормален живот в друга страна да беше си взела и децата със себе си.Аз така направих,вярно е че ми е трудно зад граница като сам родител (нямам баби и дядовци да помагат),но се справям и не зарязвам децата си.Водя ги до училище,плащам занимални ,ходя на работа и в 18 часа си ги прибирам.Организация и дисциплина трябват,а не да си развява вълната майката на Борислав.

това и аз щях да кажа. много е лесно да ги оставиш на самотек (баба) и после да обвиняваш другите за твоите грешки и липсата ти като родител. на кои му е лесно в тя години? както виждам, детето наистина е било проблемно. а директорката какво, да не ми направи забележка и да го остави да тероризира класа ли? ако беше счупил забат на някоие от вашите деца, пак ли щяхте да знаете така и да обиждате? жалко за детето, наистина. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едва ли детето е било "проблемно". Така са повечето деца с интелигентност по-висока от тази на масата около тях. На тях им е необходимо по-голямо интелектуално предизвикателство от това на съучениците им и когато училището и родителите не им го предлагат, те си го създават сами като... се държат бунтарски, за да им бъде обърнато внимание.

За бащата да кажеш нещо? Все майките виновни, че раждат.

Бабата, га имала деца си ги е гледала! Майката къде е? Майката!

Ти шегуваш ли се? Че ние живеем в България! Жената е отговорна за всичко. Бащата сигурно живее в страната, ама си го мести от единия крачол в другия за децата. За съжаление.

много деца по света учат далеч от семействата си, живеят по пансиони и общежития и то от първи клас. Аз за пръв път чувам, че е нещо нормално училището да докарва децата до самоубийство, и че майките им са виновни, щото се съсипват от работа, за да ги издържат.

от каде знаеш, че и там едно на 100 000 не се самоубива? или имаш достаб то датабасе-а на всички боардинг счоолс? както вече някои каза- да, лабилна психика и... естественят подбор, за сажаление. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гадни егоисти, без да знаете съдите. Дребни евтини души. Сериаладжийски закърнели мозъци на кокошки.

Много съдите, въобразявате си някаква версия и съдите - безвкусно е. Аз само едно мога да отсъдя - много ми е странно бияч, от който били порпищели другите деца да иде да се самоубие. Звучи ми меко казано невероятно - всички сме били ученици, ако можете да кажете с ръка на сърце, че на 11 години някой хем може да е бияча в класа, хем да е отличник, хем да се самоубие ...

Откакто в училищата въведоха делегираните бюджети, никой не изключва ученици!Търсете други причини за трагичния инцидент.

Да, но детето това не го знае. Може да са го заплашили повече, отколкото може да понесе. Абе, трагедия ):.

pompai

няма детски психолози и мед сестри в училищата.А тази овца ще се отърве въпреки ,че предполагам се е случило ,нещо такова със смяна на училището.

няма и да има психолози, за 350 лв. кой да работи, а и се назначават мой и твой човек докога така ..............

Трагедия! А от статията и коментарите тук става ясно, че българинът милост няма. Детето се смоубило, а "журналисти" и "специалисти по всички въпроси" спекулират, хулят и обвиняват, без да познават нито него, нито майката, нито съдбата им. Лаф да става :( Кажете Бог да прости, бе хора! Това е ужасен инцидент, а ние всички сме част от едно сляпо, грубо и нетолерантно общество, в което деца избират смъртта. Съболезнования на близките на момчето и мир на праха му!

Защо веднага обвиняват директорката, а не потърсят вината в себе си. Това, че майката е работила в чужбина, за да му осигури по-висок стандарт, което е нормално, не означава, че непрекъснато не му е втълпявано с омраза на това дете, че има по-богати от него деца. И може би затова, то е биело другите, защото единственото, което е възпитала у него е завист. За съжаление тя е довела детето си до невъзможност и желание да живее, зашото то не е знаело как.

Когото осиновяват дете желаещи за настойници се проверяват по някакви критерии. А баба и дядо възпитали деца не успели да оценят семейство получават внуче на доверие?! Не прочетох коментар да осъжда дядото и бабата, хората които са задължили да възпитават и да се грижат за здравето на детето. Какво е това самочувствие на рожби на диктатура? Не виждат ли резултатите от изборите си? Ни държава, ни млади. Родители - децата не са овце да ги оставиш на някой чобанин, ако ще и вас да ви е пасъл!

Агресията в училищата силно е ескалирала, но НИКОЙ НЕ се интересува от ситуацията! Абсурд след абсурд! Плаща се видеонаблюдение, от което ползата е почти нулева - в отделни случаи дори и комична! На предупреждение към класа, че в стаята има хамери, нахална ученичка се съблича и прави стриптийз на директора на училището. Защо ЛИПСВА учебния предмет ДИСЦИПЛИНА, при положение, че дисциплината отсства от българското училище. "Добрите практики", за които се говори, са само на книга и допълнително усложняват училищния бюджет. ЗАЩО-след като има в класа деца с девиантно, хиперактивно и с дефицит на вниманието ученици, преподавателите на са ДВАМА? Пак в името на парите, нали? Да, вашето дете е нищо в сравнение с новия телефон, който родителите са купили. Знаете ли, мили родители, че образованието в кварталните училища е сведено до ниво присъствие? Много неуредици, за който обществото нехае.

Коментари - Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор | Днес.dir.bg

Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор

11-годишният Борислав от Сливен, който вчера почина в болницата, е скочил от седмия етаж, защото е бил заплашен с изключване от училище, обявиха пред bTV близките на детето.

Обратно в новината

Коментари - Близки на скочилия от 7-мия етаж Борислав обвиниха училищен директор | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм писал никъде, че възпитавам сина си да не влиза в конфликтни ситуации. Просто съм го научил да не прави неща, за които после ще съжалява. Иначе той много добре може да си отстоява правата, това си е в кръвта му. Относно ПОСЛЕДНИЯ разговор с детето в кабинета на директорката не ми се коментира. Хлапето САМО е стигнало до този разговор. Ас съм АБСОЛЮТНО СИГУРЕН, че и преди това са разговаряли с него в присъствието на родителите. Това, че майката го е зарязала на бабата е достатъчно красноречив фактор. На мен ми писна да ми обясняват проблемно детство като параван за гаменски прояви. Всички живеем в едно общество и трябва да се научим ПЪРВО ДА СПАЗВАМЕ ПРАВИЛАТА, а след това да си търсим правата.

да доб1р вечер другари и другарки от едно време сетете се времето което сме живели и няма никога да разберете че живота е много променен и по сложен спрямо финансите и всичко останало като черните овци коита преоблабладават много (м1рши) маиката не е виновна ако е имала м1ж може би нямаше да е така а и това дете баща а бащата трябва и винаги ще го бори савеста че не е допринесал за това дете и жена която го е обичала затова и е имала дете от него защото м1жете са боклуци за едното ебасне не си дават сметка за самотните жени как се сдправят никои никого не пита има ли 2лв не ве исрам че и горе поставените в тази дарява никои не помага а гледа единствено газа си извинявам се за изразите но в деиствителност си е в оргинал.маиката не е виновна защото и директорите не винаги ги избирате да са психолоси за да разберат живота на човек които страда и няма помощ от никаде зато в б1лгария са всички наакани *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е в резултат на моралното падение и безотговорност на нашето общество.Бащата си е бил камшика,я плаща издръжка,я не!И да плаща-80 лв,няма да е повече.Майката, за да си издържа децата е заминала за чужбина,а без разрешението на бащата тя не може да ги вземе със себе си!Децата нямат контрол,нямат родителска подкрепа и любов- и ето ти последствията!!!

Така ни третираха и по наше време. Натрисаха ни чувството за вина и ни оставяха да си живеем с него. Грешен подход.

Моля да не пишат хора, които не са имали ученик в последните 7-8 години, защото нямат представа какво е училището днес и че за някои деца то е зловещо място. Малката ми дъщеря миналата година в 7 клас отказваше да се подчинява на момиче, което вече ръководеше група от още две момичета и с тяхна помощ се опитваше да подчини и други, като тормозът беше системен и ежедневен - често вещи на деца биваха счупени или хвърлени в тоалетната - включително сензорни телефони. Това момиче набеди дъщеря ми, че ги е наричала курви и други обидни думи пред момиче от другия клас, които бях сигурна, че не е изричала, защото просто липсваха в речника и, то дори ми се обади по телефона да ме предупреди, че ще викат дъщеря ми при директора за това, а тя самата беше ужасена и само повтаряше, че не е вярно, разбрах и от други деца, че въобще почти не познава въпросното момиче от другия клас. Класната потвърди за оплакването от въпросната тарторка. Наложи се аз да поговоря с момичето и да я предупредя, че това е клевета, може да се потвърди и да се обърне срещу нея. Въпросът приключи. Чудя се, ако аз тогава бях в чужбина или на ми беше споделено, докъде щеше да стигне това толкова дребно нещо. Имам и доста по-голяма дъщеря, и тогава в училище на беше лесно, но повярвайте - в днешно време тормозът и кошмарът стигат страшни размери - включват постоянен тормоз и присмех по Скайп, Фейсбук, СМС-и телефонен тормоз.

За това говорят повечето разумни хора в този форум - че за жалост често пъти родителите не са до децата си, когато те имат нужда от тях, че липсват морал и ценности в обществото ни, че училището, както и държавата, са абдикирали от всичките си функции. Страшно е! А всичко може лесно да се промени. Обществото започва с мен и с Вас, със съседите ни, с децата ни, би трябвало да значи, че всичко е в нашите ръце. Прокобата на Българина е обаче, че винаги си проиграва картите :( Бог да прости детето!

Тази директорка е трябвало да поговори с момчето, да се поинтересува защо е агресивно, че има проблеми . А веднага го е заплашила с изключване, постъпила е неправилно. А тази майка си е оставила децата на бабата, за да търси работа в чужбина, това също е неправилно, но къде е тогава този непрокопсан баща? За съжаление такава е картината в държавата ни. Хората без работа отиват в чужбина, оставят си децата... и ето какво става. А някой питат какво е "иго", ами това е социален гнет.

Не може да обвиняваш другите за собствените си грешки. Работата е ясна - майката лека жена отишла да изкарва кой знае как пари в чужбина (проституция), оставила децата си тук на произвола на съдбата и сега света й крив защо искали да изключат детето й от училище. Да си взема и другото там, че поне то да не се гътне.

Gal

и как пък ти стана ясно....това да не ти е турски серял....

майката няма как да изведе децата в чужбина без разрешение на бащата, който ги е изоставил, затова е принудена да работи там, а те да живеят тук с баба си

ПОЗНАВАМ ДИРЕКТОРКАТА ОТ МНОГО ГОДИНИ И МОГА ДА КАЖА САМО ДОБРИ НЕЩА ЗА НЕЯ! ТОВА ЛЯТО СЕ ВИДЯХМЕ И ГОВОРИХМЕ МНОГО ЗА НОВАТА И РАБОТА/ ТЯ Е СРАВНИТЕЛНО ОТ СКОРО/, ПРОСТО ЖИВЕЕ С УЧИЛИЩЕТО И ДЕЦАТА, ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ТАКЪВ ЧОВЕК ДА РЪКОВОДИ УЧИЛИЩЕТО НА ДЕТЕТО МУ. ПРОСТО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА,ДА СЕ СЛУЧИ ТОЧНО НА НЕИН УЧЕНИК ТАКОВА НЕЩАСТИЕ! НАЙ-МАЛКО ТЯ МОЖЕ ДА Е ВИНОВНА ЗА ИНЦИДЕНТА!

а ти от каде знеш дали жената не е изчерпала всички видове комункикаця с проблемното моче питам аз? едва ли направо за един счупен заб се е стигнало до заплаха с изклюххване. наи- вероятно не му е пукало от предишните "тазговори" и сега малкят бяч изведнаж се е стреснал.

В случая се доказва, че бабите са "най-бобрите" детегледачки, да на кажем "майки"......

Родителите трябва да си отглеждат децата, а бабите са само за помощ, ако се наложи за кратко, а не постоянно. Това са си различни поколения и съжителството е трудно, а и сегашните деца не могат да се озаптяват лесно...

много жестокост има в днешното училище! Учениците сбиват се, закачат се, дразнят се, заяждат се, а преподавателите не обръщат на това почти никакво внимание! Няма дисциплина, няма уважение - всичко това води до хоас в отношенията и в системата изцяло!

Водещо значение има най-вече домашното възпитание, след това търсете вина в учителите /не съм учител, но съм майка на три пораснали момчета и от опит знам/

глупости на търкалета, както и да го възпитаваш, една жестока среда може да унищожи детето

Мир на праха на детето, но вината не е на учителите. Камо ли на директорката. Тя е длъжна да го извика в кабинета си, след като е избил зъб на друго дете. Проблемът е, че много родители са я разведени, я в чужбина. Те искат да осигурят материално децата си, но ги лишават от най-необходимото - родителската обич. Без обич трудно се живее. А в случая явно невъзможно.

Не мога да повярвам какви злобни хора има в този форум! Жалко за детето, Бог да го прости. Тук вина може да се търси във всеки един, като започнеш от държавата и обществото, минеш през родителите (не само майката, а и бащата) и стигнеш до училищата и образованието. Майката едва ли си е оставила децата, за да отиде да се кефи в чужбина, най-вероятно не е имала друг вариант да ги издържа. А бащата, бащата къде е??? Той трябва да е примера за малко момче, какво сте се нахвърлили всички върху майката?

Бог да прости детето!Е сега,вярвам и родители и "педагози" и съученици ще са доволни и щастливи!Защо никой не се е поинтересувал какво се случва в душичката на това дете,та го избива на агресия?Никой човек не се ражда агресивен!А и всеки без да е психолог знае,че агресията отключва агресия...Бог да го прости!Е,поздравления за всички които сега са се успокоили.

Това което за мен е много по- страшно от бедността в бг е абсолютната злоба с която се отнасяме един с друг. Тук наричате некво дете какво ли не, в същото време някаква майка ходи да се оплаква при директорката без да ке потруди да разбере дали и нийното дете не е предизвикало случката. Родители се обединили за изключването на някого ... Как така те решават какво ше се случва в училището - за мене не детския побой а точно тази липса на възпитание е дразнеща.

апълно съм съгласен с това което си коментирал, а именно че и останалите деца не са цвете и е много вероятно да го предизвикват и той като не намира начин да им отговори на атаките по друг начин , го прави с агресиялА нашите учители не са готови за една такава ситуаци и действат както през тоталитеризма - със заплахи и бързо освобождаване от един такъв проблемен ученик, нищо че с добър успех.Но ако сте забелязали точно буйните хора правят прогреса.

Едно дете с неукрепнала психика, което не се чувства защитено - далече от подкрепата на родителите, и което е обработвано не с методите на педагогиката, а с тези на тайните служби - когато му показват, че всички са срещу него. Вероятно е било обект на гадни заплахи - от директорката или от родители, за такава паническа постъпка. Тази "педагожка" е побързала на пожар да се освободи на мига от дете, което създава проблеми, без да направи опит да се свърже с родителите му.

хора, нормални ли сте??? един педагог би трябвало да има подход кам малолетни. директорката е педагог. преди да проведе този разговор с 11-годишното дете, тя е била длужна да оведоми отговорното за детето лице. когато аз сам била на 11, сам гледала на света по коренно разлицен начин, естествено че детето приема едно такова предупреждение за края на света. по повод на това дали маиката е виновна че е оставила детето на бабата... жената е била принудена да отиде да работи, за да си издуря децата.. самотна маика..а ние всички сме отговорни за вазпитанието на младото поколение. те копират нас. те копират това което виждат по телевизията, а там има само идиоти... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе хора, имайте малко милост към тази жена! Нещастието, което я е сполетяло е страшно!!!! Каквото и да е детето и то и е дете! Имайте малко милост и като не можете да кажете нещо утешително, поне не плюйте по нея!!!!!

големият проблем е липсата на пари, бедността в която ни държат комунистите, проблемът е политически, ще ни уморят всички само и само да могат да крадат

Не само комунистите, а политиците. Щото при герб да не би да цъфнахме и да вързахме. Сам премиера каза на БГ майките- "Да сте му мислили как ще ги гледате като сте ги раждали!" А истината е , че България не може да опази децата си.

Защо намесват директорката?Какво като го е заплашила с изключване-ако пребие друго дете кой ще е виновен?Майка му е отиша на работа в чужбина или където и да е ,хубаво нали за него и братчето му е отишла?Питам се къде отиде образованието на тая държава,децата учат по музика турски танци и чалга...

Огромния проблем е че възрастните не обичат и не обгрижват децата. Децата са зарязани от родителите си и подтискани от роднини и учители. Обичайте и закриляйте децата и те ще станат свестни хора.

Факт е, че в много семейства куца възпитанието в домашната среда, НО!!! и казвам но със следният пример: моят син е на 7 месеца, онзи ден в сравнително хубаво време реших да го заведа на Мали Цари град в събота, вместо като повечето майки в Мол-а...имаше няколко групи ученици с преподавателите на няколко пъти на излизане от някоя зала няколко деца се втурваха да влязат без въобще да се съобразят, че няма как да минем и връхлитат върху количката, но ооо потрес в едно с преподавателя който също никаква мисъл, ок те не се сещат, а ти като учител за какво си там. Следваща мила картинка, застанали до един дървен експонат и го лашкат, скачат отгоре му, на преподавателя реакцията беше, абе елате тука да се снимате. Следваща ситуация: Транспортират се хоарата с една малка кабинка побираща 8 души при въпросната кабинка духа вятър, а се е наредила група от 30 деца и 5 учителя, да бебето ми е облечено и завито, но все пак е бебе и духа вятър в планината, помолих учтиво една от преподавателките да мина с детето, мъжа ми после щеше да слезе с количката, а тя най-нагло ми заяви, че и техните деца били гладни и нямало да ме пуснат да мина пред очите на децата и после ми зададоха въпроса къде съм го помъкнала там това дете/по същия начин задават въпроса защо в мола например, т.е. аз щото съм с бебе да не го водя никъде. И о каква ми бе изненадата когато не ме пусна да мина и слязох долу накрая...децата си се шляеха, а въпросната учителка набиваше кебапчета в заведението. Ок, нали куца и при родителите, но в крайна сметка част от отговорността е и на възпитателите в училище, а такава от посочените примери само в рамките на един час не видях...Показателно нали?

Ало оплаквачките, преди да роните сълзи по това гаменче, я си помислете ако беше избило зъба на вашето дете?

Викаш смърт за зъб, така ли?Идиот!

ходи се грамни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И така да беше, не бих помислила, че трябва да умре. Ти си един нещастен скот!

Вината е изцяло на майката.Тя сама е решила да сареже фетето си като го е поверила на баба му.Всички знаем как възпитават бабите и дядовците, почти няма никакво възпитаване.Сега вече майката естествено ще обвини директорката.Просто по този начин не желае да признае вината си и я търси на друго място.

А на бащата не е ли?Все майките виновни за всичко.Бащите не са виновни, просто защото ги няма и не правят нищо!

А бащата няма ли вина? Или след като се е развел с майката се е развел и с детето си?

Тя е разведена и отглежда сама детето си - работи в чужбина. Дали пък не е била принудена да замине, че освен грижи и любов, децата се нуждаят и от храна , например.

Някой жени мислят,че отглеждат децата като ги поверяват на бабата (тяхната майка). Да не говорим,че и когато не са разведени пък същото се случва....

ХАЙДЕ МОЛЯ, ЗАЩОТО Е МНОГО ЛЕСНО ДА СИ ХВЪРЛИШ ДЕТЕТО НА БАБАТА! ТОВА Е ТИПИЧНО БЪЛГАРСКОТО ПРОЯВЛЕНИЕ НА ОТГЛЕЖДАНЕ И ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦА!ПОСОЧЕТЕ МИ В КОЯ БЯЛА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА Е ТАКА- РАЖДАШ И ХОП- БАБА МУ ГО ГЛЕДА ДО СВАТБА!

Прав/а сте. Начина ни на живот и ценностната ни система са абсолютно изкривени. Винаги е било така и става все по-зле. Познавам много деца - мои приятели, а по-късно и деца на мои приятели и роднини, които до тръгването им на училище, че и след това, бяха гледани единствено от бабите и дядовците си. Родителите им живееха в други градиве и ги виждаха в най-добрия случай в събота и неделя. По-възрастните поемат отговорности, с които понякога не могат да се справят и се заробват с внуци, за да могат собствените им деца "да си поживеят, щото са млади". "Младите" великодушно си отстъпват функциите и даже и през ум не им минава, че пропускат най-хубавите и най-важните моменти от живота. Никой не мисли, че и бабата и дядото имат право да продължат да живеят (често пъти става въпрос за хора в началото на педесетте), и най-вече - да се радват на внуците си, а не да се съсипват от ежедневни грижи за тях. Огледайте се, всеки има подобни случаи в обкръжението си. Докато не се случи някоя трагедия, никой не си дава сметка, колко ненормално е това. Като млада жена и майка се моля за душата на бедното загинало дете и за това, неговите майка и баба да намерят някога покой!

Не обръщайте цялата вина към образованието. Ние носим вината за възпитанието на децата си! Учителите и директорите освен, че трябва да заплашват с изключване, те трябва и да изключват. Но с този делигиран бюджет всеки знае, че се сваля нивото на образованието за сметка на някаква мижава заплатка! Съболезнования на родителите и да почива в мир детенцето!

От мига в който едно човешко същество за първи път отвори очи пред него е майката , централната фигура в неговия живот . До нея е таткото и цялото семейство . Първите седем години са определящи за възпитанието на бъдещия зрял индивид . Страшно е ,когато точно тогава семейството отсъства . От другата страна на семейството е улицата с приятелите и училището . Преди време имаше ТВУ-та /Трудово-възпитателни училища / за проблемни малолетни деца без родители или с такива , но само формално . Имах такива приятели с проблемни родители , които бяха минали през ТВУ-та .Единия сега е мъртъв , намериха го обесен на парното ... мафията не прощава . Беще се замесил в тези среди . другия изчезна някъде по чужбина и нищо не се чу за него повече . А бяха добри момчета ! Но получиха възпитанието си от улицата . Мисля си ,че сега още щяхме да бъдем все още добри приятели , ако имаха нормални родители ! Тогава , в първите седем години !

Светла му памет на детето! Но искам все пак да кажа нещо, народа много изпростя и оскотя!!! Не може да се обвинява директорката и да бъде прехвърляна вината на неин и на училището на гърба!!Разберете-без дисциплина не може! Заради липсата и , поколенията от 93-94 насам всичките са загубени откъм дисциплината, само агресия, простотия и чалга! И всички родители се зъбят на учителите, а защо след като самите родители са в основата на всичко!! ето и тези-прехвърлили гледането на децата на бабата?!? За каква отговорност говорим, майката разведена и в чужбина, детето на самотек и накрая директорката виновна, щото искала да го стресне малко да си седне на задника и да се укроти?!? Няма нищо лошо в дисциплината,знам го след няколко намалявания на поведението и заплахи за изключване по комунизма още!!И колко хора са били в подобно положение, но родителите са били до нас и сме споделяли и и обсъждали с тях, защото са най-близките ни хора и хората на които спокойно може да доверяваме всичко!! А в случая "отговорната" майка я е нямало в проължение на години, но иначе иска наказания?!?! Българска простотия, родители разберете че няма нищо лошо в това да взпитавате децта си малко по-строго и без лигавене!! От вас зависи как ще тръгне живота на децата ви, и не е необходимо всичко да е съпътствано с чалга!!

Ако беше бутнал съученика по стълбището пак щеше да е виновна директорката, защото не е взела мерки. Сега е виновна пък, защото Е взела мерки...Журналистическа му работа - търси се евтина сензация, евтина емоция, а не истински и смислени статии. Тежки са тийнейджърските години, дори и най-загрижените семейства не винаги ги виждат тези проблеми. Ужасна трагедия и на никой няма да му стане по-леко от това безсмислено търсене на вина.

"Това дете не се е страхувало от думите на директорката, а от това което ще се случи в къщи..... " Колко си прав колега! Свикнали сме да търсим вина винаги извън себе си и да се изживяваме като светии!!!!? Не оправдавам учителите и директора, но на техните грижи са поверени много деца. За кое по-напред за се грижат, а родителите на засегнатите от агресията деца също са в правата си. Някой от родителите или бабата да са се сетили, че тази агресия е израз на нещо неизказано??? Че може да е израз на липса на топлина и обич??? на неразбиране? Дете на разведени родители - това не е диагноза. Има много деца на разведени - не им е лесно, но не се самоубиват! Детето има нужда както от майката така и от бащата - 2-та го създават, но после при първата трудност - развод и всеки по пътя си! Някой пита ли децата, които са създали с любов какво искат? Не - водени от егоизма си оставят децата на дядо и баба - да ги отглеждат. Любовта на бабата няма нищо общо с тази на майката , на бащата! Жалко за детето! Колко ли горчивина е събрало в себе си?? Възпитанието не се изразява в пари както и обичта и топлината. За мен учителите с всичките си кусури - не са виновни! Къде беше майче и какво правеше когато детето ти е имало нужда от обич и ласка, къде беше бащата ??? Светла му памет и мир на праха на тази крехка душа!!!

Почти за всяко второ дете може да се попита \"къде е бащата\"Момчетата имат нужда от мъжки пример, но мъжкия пример е някое лигаво лно, нежелаещо да поеме отговорност.Когато си прави кефа добре, когато стане дете зле, крият се в миши дупки и си мислят,че са бащи, подхвърляйки по някой лев.В днешно време жената Е СИЛНИЯ ПОЛ, ЗАЩОТО И СЕ НАЛАГА ДА Е всичко друго + майка.Повече от половината деца растат само с майка или при баби и дядовци.Къде са бащите на тези деца?Но те горките пари нямат, работа нямат, нищо нямат, но си живеят живота.

Уважаема, 91. В наши дни нормалния бял мъж е наврян в ъгъла, съвсем умишлено при това. В наши дни, хетеросексуалния бял мъж има само задължения и никакви права. В наши дни, по-голяма част от нормалните бели мъже са наясно със ситуацията и сядат на масата с половинката си и обсъждат проблема. Ако отсреща има разбиране, семейството е ок. Ако отсреща има само философстване, в семейството има проблеми. Другия вариант е да си намерите мъж различен от нормалния бял мъж. Само че едните режат интимни части от жените, забулват ги и ги убиват с камъни, а другите ... и те си имат трески за дялкане. И последно, нормалните бели мъже са родени от жени и от тях са получили част от възпитанието си. Успех!

Ако беше такъв побойник, хич нямаше и да помисли за това, което е направило това дете.То явно е било много чувствително, но никой в училище не се е притекъл на помощ. Трябват опитни психолози в училище, а обикновено в училищата местата им са заети от възпитатели. Едно време какво било... Сега живота е много по-стресиращ, няма място за сравнение изобщо. Майката прокудена от немотията и безработицата, бащата никакъв не се интересува явно, защо да се "затруднява", и бабата се е мъчила да се справя както може. Но има и учители, класна, би трябвало училищен психолог-те къде са, какво са направили досега? Понякога при малките деца сбиването иподобни действия са вик за внимание, което липсва.

В училището на внука класната най-много крещи и заплашва с директора и гонене от училището.Сега имат нова следобедна учителка, за първа година, младо момиче, а толкова нервно и крещящо,че мен ме заболява корема,като я чуя как крещи и треска с нещо по чиновете и то в час.

бабо, бнука ти няма ли баща и майка?? ти кво се тревожиш???

Ако майката на детето с избития зъб, ако го е заплашила? Кво ще кажете бре плюнкари? Пак ли даскалото, ще ви е виновно?

А, ако се е помислило за Батман ? А, ако Левски беше с гумебнки или Ботев с каска ?

Ами, ако в къщи си е отнасял боя при всяка беля?

Как и защо се допуска чужди майки да се саморазправят с чужди деца в училише и то с подкрепата на учители и тем подобни до директор.

Имахме един даскал по физическо - "Лоса" , който като правехме простотии си ни налагаше с една пръчка ( не бухалка) . Физически не беше нещо особено наказанието, но възпитателната цел явно се постигаше. И не помня някой от съучениците ми да се е оплакал на мама или баба.

Нека вашето дете се прибира с избит зъб и тормозено всеки ден,пък тогава защитавайте без дори да знаете каква е причината.Според мен е нещастен случай,такива деца не стигат дотам да се самоубиват.От баба си ли се е притеснило?

Сега доволна ли си, детето го няма, а зъба на твоето може да се оправи.

Жестоко е да се коментира дете, пожелало да умре! Какво да бъде без контрол от родител, отглеждано от баба. Няма как да се прехвърлят родителските отговорности, майка не е равно на баба. Пише, че било агресивно, агресията е признак за душевен дискомфорт. Родителите на потърпевшите деца са си ги защитили, а това си е останало с етикета "лошо дете". Е, сега вече лошото дете го няма. В Холандия - агресивно ли е детето, му се назначава психолог и на него и на родителите, значи има процедура за създаване на здраво общество. В държавата ни няма система за грижа за децата, няма психолози, няма посещения на учителя в дома на ученика, за да види домашната среда, малко са и адекватните учители и адекватните родители,които да разберат че 11 годишно дете не е голям човек който си се отглежда сам в една част от времето, а в другата част го отглежда училището. Много, много тъжно.

абе каква система за защита на децата, я погледнете филмите за Могилино или за другите домове за деца с увреждания, или за съвсем здрави деца без родители - това е някаква зверска система, в която никое дете няма шанс за оцеляване, ни здраво, ни болно. Това е система, създадена от лоши хора и поддържана от лоши хора, които мразят децата.

Системите се създават от хората, хората това сме ние, не знам защо звучи, че ти не си от тях... а и много от постовете тук звучат така. Ето в това се крие българският проблем - ние не сме държавата, 'тя' ни е длъжна.

Нашата система от 23 години насам, се стреми да бъде заграбена и съсипана. Как да бъдем перфектни в една не перфектна ситуация! Много неща трябва да "СА" в нашата държава, но не "СА". Всеки гледа да заобикаля правилата за лични изгоди, отколкото да ги следва - били те правилни или не. Всеки гледа да прецака другия, пак заради лична изгода. Как да има обединено общество, като всеки в тази държава е единак! Роднини се карат за имоти, деца се гледат бе никакви бракове и отговорности, образованието се е превърнало в някаква пародия на образования ( висшето е още повече от пародия), политиците от няколко месеца вместо да обсъждат важни за народа въпроси, те се драпат кой какъв бил и какво бил направил. Депутатите безчинстват безнаказано в районите в които са избрани. Институциите и чиновниците работя пълноцелно сигурно 2-3 часа от 8 часовият си работен ден... За какви системи и какви сравнения става дума. България затъва все по-надолу с всеки изминал ден!

Бог да го прости!Съболезнования на близките! Май във всяко училище е така, директора е плашилото и заплахите са все за изключване.

ДОМАШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ куца, господа. Първите 7 години липсват на вашите дечица. Раждате ги, после яслата, после детската градина, после-училището. Мислите, че там ще ви го възпитат. Това е общо занимание. Вкъщи е много важно какво правите и дали работите с него. Не чакайте от институциите да свършат вашата работа. А и възпитанието в България е на много ниско ниво. Доказано е. така че се сърдете на себе си! Докато учите вашите хлапаци да не уважават учителя, не чакайте резултати. Резултатът е налице след години, когато същите тези ваши милички започнат да ви бият или заминат далеч от вас и не се интересуват от вас. ТОВА Е ВАШЕТО възпитание!

Тук винаги е било така-ясли,градини,училище,винаги.Защо се родителите да са виновни,че работят?И преди са работили по цял ден.Аз дори не съм знаела какво са правили децата ми.Сега,когато са големи ми разказват разни страхотии,които са им се случили.Моите от първи клас ходеха и се прибираха сами от училище.Сега са разглезени, водят ги и ги взимат с коли, осигуряват им всичко поискано,гледам децата не пишат, а записват всичко на таблета.Снимат със последно поколение телефони и се подиграват на деца като внука,че е с обикновен телефон без камера. Затова станаха такива неконтролируеми.

когато аз бях 5-ти клас директора също беше много страшен, но никой не се самоубиваше... що така?? Може би защото имаше едно друго ДПС - детска педагогическа стая, дето въобще не си поплюваха и запълваха празнотите във възпитанието на децата.

Будители -мъчители,само за заплати реват,а в годината не им се събира и 2 месеца да работят.

Така ли мислиш? Мноооооого си зле! Затова и децата ти ще са такива!В училище децата УЧАТ , а възпитанието ОСНОВНО идва от семейството. Учителите внасят корекции в пропуските на родителите, но понякога тези пропуски са цели бездни.А децата са "огледалото" на родителите си. Внимавайте с приказките си и делата. Малките попиват всичко.

Искам да попитам видял ли е някой точно как се е случила трагедията? Тя може и да е следствие на невнимание. Например , като палаво дете, да е решил да се качи на стол да направи поредната си беля, или са го накарали да оправи простора на балкона, или да оправи завесата, или... много или-та. Това трябва много прецизно да се провери.Имам богата практика с деца и мога да кажа, че хиперактивните , както се наричат, нямат толкова съвест.Не ги гризе съвестта, както се казва. те са по-нагли и при тях няма чувства. Бог да го прости детето! наистина трагедия, но явно тук липсва и майчината ласка, особено в тази възраст. Жалко!

Глупави учители напълниха училищата и лекари убийци убиха снаха ми и бебето и, защото не платила за избор на лекар. Дискриминирани сме и ни морят богаташите.

Винаги обвиняват другите и никога себе си! Това български манталитет ли е?!

Както винаги, за пореден път, плюнкарите се изср-ха, без да са наясно с цялата ситуация.Утре, ако се окаже, че ситуацията е различна, ще се извините ли бре говеда?

разбира се че директорката е виновна и учителите и шофьорите на рейсове. всички само не и родителите които явно хабер си нямат за детето. щом директора комуникира с бабата...

нормално ли е училището да докарва децата до самоубийство?

нормално ли е децата да са на самотек, само защото маиките си веят парцалките по чужбина, а татковците дори не се упоменават. щом има такива \"родители\", значи и това, което казваш е нормално *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абсолютно навсякъде по света има деца, които заминават да учат далеч от семейството, в пансиони и общежития. За пръв път чувам, че тези деца е нормално да се самоубиват.

Училището, както и семейството, са отражения на обществото, в което живеем - без морал, без истинска ценностна система, без отговорност (която винаги се носи от някой друг, а не от нас - наследство от безхаберието на споделената отговорност, насаждана ни 45 години), без контрол и без коректив. Истината е, че и училището, и семейството (като малки организирани звена в държавата) са оставени да оцеляват както могат.

Учители-убийци,доктори убийци и т.н.

Никой не знае дали не е нещастен случай.Майката твърди ,че е самоубийство.Престанете с тези глупави коментари,озлобени хора.Бог да прости детенцето.

Първото, което ми нахлу в главата беше лекари-убийци. Пресен случай родилката и бебето от Габрово от 8 октомври. Учителите са абсолютни неграмотници.

Това не е самоубийство. Това е убийство. Монк ще реши задачката. Над нас виси сирийски синдром. Какво тук значи някаква си личност.

Като е искала да живее нормален живот в друга страна да беше си взела и децата със себе си.Аз така направих,вярно е че ми е трудно зад граница като сам родител (нямам баби и дядовци да помагат),но се справям и не зарязвам децата си.Водя ги до училище,плащам занимални ,ходя на работа и в 18 часа си ги прибирам.Организация и дисциплина трябват,а не да си развява вълната майката на Борислав.

това и аз щях да кажа. много е лесно да ги оставиш на самотек (баба) и после да обвиняваш другите за твоите грешки и липсата ти като родител. на кои му е лесно в тя години? както виждам, детето наистина е било проблемно. а директорката какво, да не ми направи забележка и да го остави да тероризира класа ли? ако беше счупил забат на някоие от вашите деца, пак ли щяхте да знаете така и да обиждате? жалко за детето, наистина. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едва ли детето е било "проблемно". Така са повечето деца с интелигентност по-висока от тази на масата около тях. На тях им е необходимо по-голямо интелектуално предизвикателство от това на съучениците им и когато училището и родителите не им го предлагат, те си го създават сами като... се държат бунтарски, за да им бъде обърнато внимание.

За бащата да кажеш нещо? Все майките виновни, че раждат.

Бабата, га имала деца си ги е гледала! Майката къде е? Майката!

Ти шегуваш ли се? Че ние живеем в България! Жената е отговорна за всичко. Бащата сигурно живее в страната, ама си го мести от единия крачол в другия за децата. За съжаление.

много деца по света учат далеч от семействата си, живеят по пансиони и общежития и то от първи клас. Аз за пръв път чувам, че е нещо нормално училището да докарва децата до самоубийство, и че майките им са виновни, щото се съсипват от работа, за да ги издържат.

от каде знаеш, че и там едно на 100 000 не се самоубива? или имаш достаб то датабасе-а на всички боардинг счоолс? както вече някои каза- да, лабилна психика и... естественят подбор, за сажаление. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Гадни егоисти, без да знаете съдите. Дребни евтини души. Сериаладжийски закърнели мозъци на кокошки.

Много съдите, въобразявате си някаква версия и съдите - безвкусно е. Аз само едно мога да отсъдя - много ми е странно бияч, от който били порпищели другите деца да иде да се самоубие. Звучи ми меко казано невероятно - всички сме били ученици, ако можете да кажете с ръка на сърце, че на 11 години някой хем може да е бияча в класа, хем да е отличник, хем да се самоубие ...

Откакто в училищата въведоха делегираните бюджети, никой не изключва ученици!Търсете други причини за трагичния инцидент.

Да, но детето това не го знае. Може да са го заплашили повече, отколкото може да понесе. Абе, трагедия ):.

pompai

няма детски психолози и мед сестри в училищата.А тази овца ще се отърве въпреки ,че предполагам се е случило ,нещо такова със смяна на училището.

няма и да има психолози, за 350 лв. кой да работи, а и се назначават мой и твой човек докога така ..............

Трагедия! А от статията и коментарите тук става ясно, че българинът милост няма. Детето се смоубило, а "журналисти" и "специалисти по всички въпроси" спекулират, хулят и обвиняват, без да познават нито него, нито майката, нито съдбата им. Лаф да става :( Кажете Бог да прости, бе хора! Това е ужасен инцидент, а ние всички сме част от едно сляпо, грубо и нетолерантно общество, в което деца избират смъртта. Съболезнования на близките на момчето и мир на праха му!

Защо веднага обвиняват директорката, а не потърсят вината в себе си. Това, че майката е работила в чужбина, за да му осигури по-висок стандарт, което е нормално, не означава, че непрекъснато не му е втълпявано с омраза на това дете, че има по-богати от него деца. И може би затова, то е биело другите, защото единственото, което е възпитала у него е завист. За съжаление тя е довела детето си до невъзможност и желание да живее, зашото то не е знаело как.

Когото осиновяват дете желаещи за настойници се проверяват по някакви критерии. А баба и дядо възпитали деца не успели да оценят семейство получават внуче на доверие?! Не прочетох коментар да осъжда дядото и бабата, хората които са задължили да възпитават и да се грижат за здравето на детето. Какво е това самочувствие на рожби на диктатура? Не виждат ли резултатите от изборите си? Ни държава, ни млади. Родители - децата не са овце да ги оставиш на някой чобанин, ако ще и вас да ви е пасъл!

Агресията в училищата силно е ескалирала, но НИКОЙ НЕ се интересува от ситуацията! Абсурд след абсурд! Плаща се видеонаблюдение, от което ползата е почти нулева - в отделни случаи дори и комична! На предупреждение към класа, че в стаята има хамери, нахална ученичка се съблича и прави стриптийз на директора на училището. Защо ЛИПСВА учебния предмет ДИСЦИПЛИНА, при положение, че дисциплината отсства от българското училище. "Добрите практики", за които се говори, са само на книга и допълнително усложняват училищния бюджет. ЗАЩО-след като има в класа деца с девиантно, хиперактивно и с дефицит на вниманието ученици, преподавателите на са ДВАМА? Пак в името на парите, нали? Да, вашето дете е нищо в сравнение с новия телефон, който родителите са купили. Знаете ли, мили родители, че образованието в кварталните училища е сведено до ниво присъствие? Много неуредици, за който обществото нехае.