"Засега не сме получили информация за инциденти по фронтовете в Сирия, но не знаем какво би могло да се случи по-късно," заяви шефът на базирания в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман, цитиран от ДПА и БТА.

Сирийското правителство уведоми ООН, че ще спазва започналото днес в 6 часа прекратяване на огъня, но си запазва правото да отвърне на всяко нападение на бунтовниците.
Една от основните опозиционни групи в страната обяви, че няма да спре стрелбата, ако правителствените сили в страната продължат да атакуват. Самият Кофи Анан заяви, че очаква страните в конфликта да спазят примирието.

Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция може да се позове на параграф 5 на НАТО, за да се предпази границата й със Сирия, след като при сирийски обстрел бяха ранени хора на турска земя, предаде късно снощи АФП, цитирана от "Фокус".
„НАТО носи отговорността да защитава турските граници”, заяви Ердоган пред група репортери по време на визита в Китай, отбелязвайки че Турция може да се позове на параграф 5, според който атака срещу една от страните-членки се приема като атака срещу всички държави-членки.