Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в града Десислав Райчинов, цитиран от "Фокус".

Детето е намерено убито в сградата на недовършения Търговски дом, който се намира между ул. „Цар Освободител” и ул. „Казанджийска” в близост до къща-музей „Панчо Владигеров”.

"По трупа на момченцето има множество прободни рани. Имаме заподозрян и работим по случая", заяви на мястото на престъплението директорът на шуменската полиция комисар Любомир Христов, цитиран от БГНЕС.

Комисар Христов уточни, че заподозряният, който е на 21 години и се е познавал с убитото момченце, е задържан за 24 часа. По информация на Дарик радио 21-годишният мъж е страдал от психично заболяване и е посещавал Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Слънчев лъч" в града. Той се казвал Христо с прякор Кобрата, предаде bTV.

По-късно от полицията в Шумен съобщиха, че заподозреният за убийството се разпитва от прокурор. "Предстои да бъде направена аутопсия на тялото, която ще даде повече подробности за убийството", каза още Любомир Христов. По думите му предстоят и други следствени действия, сред които повторен оглед на мястото, където беше намерен трупът на момчето, предаде БТА.

11-годишният Присиян изчезна на 4 септември. Сигналът в полицията бе подаден от майка му, след като детето не се прибрало вкъщи след игра. Жената обяснила на полицаите, че към 17 часа в неделя оставила сина си да играе на детска площадка в близост до дома им, с уговорката до 22 часа момчето да се прибере вкъщи. След като Присиян не се завърнал в уречения час, майката направила безуспешен опит да му се обади по мобилния телефон. След което сигнализирала на тел. 112.

Последно Присиян е забелязан около 19.30 часа, когато с велосипеда си тръгнал към друга площадка за игра в града. Възрастен съсед пък каза, че е видял момчето заедно с младеж на около 20-25 години.

11-годишното момче живеело с майка си и по-големия си брат Влайко на квартира, пише в. "24 часа". От първия си брак майката Стефка има две други деца - момче и момиче, но баща им е починал. От този брак е синът й Станислав Начев - полицаят, който в края на май участва в обир на казино в Шумен, но беше заловен почти веднага. Тогава той заяви, че се е решил на отчаяната постъпка заради мизерния живот, който водят мащехата и сестра му.

С бащата на Присиян и Влайко Стефка живяла 12 г. на семейни начала, но са се разделили. Жената работи като шивачка в частна фирма в Шумен.