Стартира шестото издание на менторската програма "Кръгът на успеха", организирана от сдружение "Дамски форум", която има за цел да подкрепя и стимулира развитието на млади дами в бизнеса.

На 16 май в "Полиграфия Офис Център" се проведе първото колективно обучение по темите "Нетуъркинг и създаване на връзки", представено от Ирена Комитова, Управляващ партньор, Creative Solutions и организатор на TEDx Vitosha и "Финансова независимост и управление на лични финанси", 1-ва част, с лектор Радослава Масларска, председател на СД, ЕЛАНА Трейдинг, член на СД, Българска фондова борса.

Тази година в програмата се включват рекорден брой участници -35 дами, чието обучение ще продължи 10 месеца. Менторската връзка между всяка участничка и нейния ментор е двустранна и диалогична, с фокус върху преодоляване на предизвикателствата и постигане на предварително зададени цели. Личните срещи между ментор и участник са ежемесечни, като динамиката на всяка двойка се определя от самата нея.

Програмата включва 10 мастър класа на различни теми, свързани с женското лидерство, предприемачество и управление на бизнес, разделени на пет модула от по две лекции, водени от изявени лектори.

Менторството не е строго структуриран курс, но обхваща областите бизнес, финанси, предприемачество и др. Целта е активно споделяне на жизнен опит, умения и знания и общуването на всяка двойка е различно, тъй като зависи от опита на ментора и конкретната нужда на младата дама - в каква житейска и кариерна насока се нуждае тя от напътствие и съвет.

Менторската програма на Дамски Форум е част от международната програма "Одисей", въведена в България от форума, за да развива предаване на познание и опит между силни, мотивирани и целеустремени жени в бизнеса, които споделят енергията да променят обществото.