Коментари - Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен | Днес.dir.bg

Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен

11-годишният Присиян Ивов Иванов от Шумен е бил намерен мъртъв снощи от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен | Днес.dir.bg

Коментари

на ви демокарция - ДСкрация и мутрокрация а бегайте да гласувате, защото сте съгласни с това!!!!!

Проблемът с психично болните е от няколко години.Във Варна например е закрит психиатричния диспансер.Клиничните пътеки покриват не повече от седмица за лечение на острите психози.За ремисия е необходимо поне месец лечение и наблюдение в стационар.След това ежеседмично посещение в диспансер и наблюдение,комбиниране на специални медикаменти.Личните лекари са безпомощни, нямат необходимата квалификация за това.Трябва диспансер и специалисти.Близките път изобщо не могат да се справят.Държавата със закриването на диспансерите тотално се оттегли от този проблем.Същото е и със венерологичните диспансери.За онкодиспансерите пък да не говорим..Не знам психично болен ли е извършителят, но положението с тези хора е такова..

Стига сме допускали разни шизофреници и други психясали лица да се шлявт свобоно сред обществото. Кои ще ни защити децата от подобни изроди

вчера прочетох материал по темата че търсят детенцето,искам да ви кажа че тази сутрин като се събудих и прочетох ми потекоха сълзите,милото детенце,почивай в мир душичке

МИЛОТО ДЕТЕ! БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА ДА СЕ ВЕМАТ В РЪЦЕ И ДА ПРИБЕРАТ ЛУДИТЕ ОТ УЛИЦАТА!!!!

Реалността в България е ужасяваща, но след поредната доза турски сериал става малко по-розова. Лешоядите те ядат мъртъв, а политиците жив.

СТИГА С ТЕЗИ УБИЙСТВА, АМАН!!! ДАЙТЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ И ДА СЕ ЦЕЛУВАМЕ НА ТОЗИ ХУБАВ ПРАЗНИК! НАЗДРАВЕ ЗА ЖИВИТЕ! МЪРТВИТЕ ДРУГ ДА ГИ МИСЛИ

Има проблем, а ти се обръщаш на другата страна, ама утре и теб може да трябва друг да те мисли... Тотална липса на самосъзнание и общество.

Какво ще празнуваш ти бе не се ли вивдаш що за мекотело си...

За съжаление на всички ни е пределно ясно, че психично болните са защитени от закона и всичко им е позволено. Толкова много убийства стават и ще продължават да стават, защото лудите се увеличават непрекъснато. Лично аз познавам семейство, което има дъщеря болна от шизофрения. Тя е на 30 г., непрекъснато държи майка си и баща си под напрежение и ги тормози. Да, знам, че е болна, но ако те не я оставят в съответната институция, много скоро може и да ги убие. Казвам го, защото вече е правила тези опити. Засега само бие майка си. Положението е много тежко, но подобен тип хора са заплаха за всеки един от нас и не е справедливо да бъдат оставяни на свобода и да ни избиват като мухи.

Лошото е, че съответните институции липсва, а и все пак е решение на родители и вещи лица.

Абе, Дир, този коментар по никакви критерии не се връзва за фокус, не мислите ли? Явно не!

Че как да не се връзва,я погледни колко форумци навързах на моя пост!

да за да ти кажат колко си луд

след като няма пари да държат затворени ненормалните,нека ги очистят без много много шум и готово,на никой няма да им липсват,те за безполезни,майната им!!!

Струва ми се, че полицията е добре организирана /поне привидно/ по време на мачове, избори, митинги и др. подобни мероприятия. В същото време оголват от наблюдение кварталите. И по всяко друго време, ако се огледаш за помощ няма да срещнеш тези платени служители.

Абе хора, стига с тия комунисти, насрахте се бе. Навсякъде по света стават такива неща, убиват се деца и в бг и в хамерика и в австрия и в швеция и в кения, по дяволите. Има садисти има и хора с тежки псохични заболявания, които убиват. И те са на всякъде по света. Да почива в мир детето и съболезнования на близките.

ДОБРЕ, ЧЕ СА КОМУНИСТИТЕ?! ЩОТО БЕЗ ТЯХ ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В НОРВЕГИЯ.

Смъртното наказание трябва да се върне а не де се гледата някакви изчанчени евроатлантически ценности.Да го вържем на два коня и да го разчекнем изверга като назидание на другите

Аз предлагам да му отрежем главата с бензинов трион.

Направо го търепам ако аз съм бащата на детето.

Няма такъв съд в сета, който да е справедлив, както на нас ни се иска.

не се очакваше да се намери живо все пак сме балгария *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В другите държави живи ли ги намират ?

"Делтапланерист в ареста за полет над Крумово" "Оставиха в ареста петима заради фалшиво евро-най тежката мярка за неотклонение." Ха ходете и свравнявайте престъплението на убитото дете с тези горните. Това са заглавия от днес на ДИР.БГ

Мир на душата на детето!Наскоро четох статие по повод психичните заболявания у нас.За съжаления не помя кой доктор коментираше,но накрато казва така:болните и преди и сега са почти все толкова.Но преди са ги вземали по-редовно в болницте,закрепвали са ги за известно време и при нужда отново ги вземат за лечение.Сега недостига на средства в болниците не позвлява това редовно лечение и тези болни просто са постоянно навън.Не знам дали това е точно така,но все има нещо вярно според мен.

Преди това са ги прибирали по-редовнО в болница и са ги закрепвали.Сега няма пари за това.Няма и как да има.Защото с парите за здравеопазване се строят скъпи магистрали,които се финансират от Европейския съюз.Само ,че парите ще дойдат чак напролет,когато се направи одита и кажат какво ще платят и какво няма от така изхарчените бюджетни средства.До тогава обаче строителството трябва да продължи,за да се изгради имиджа на министъра-кандидат президент .А парите се налват ли наливат.И режат лентички една след друга.За всеки преместен камък от тук - там следва рязяне на лентичка,която да попълни колекцията.Простете ,болни хора, с нужда за лечение.Простете, мили дечица,убивани от болни хора.Както се казва:- "счупеното на страна".Живота продължава.А родителите ви,потънали в скроб ,нека отново бързат към урните.За да изберат поредните убийци на децата си .

какво общо има комунизма с психическото заболяване на човека?май като няма какво нормално да се каже си чешите езиците с тях.много болен и тъп народ е българина от който факт отдава ме е срам

За пореден път съм потресена,за пореден път всички ние сме възмутени!!! И пасивни,ще поцъкаме за една минута и ще забравим ! Това, че няма никаква грижа към психично болните, е най-сериозният проблем! Съболезнувания на близките и нека това не се повтаря никога! От нас зависи!Трябва само да сме единни, да не се стахуваме и да сме активни-тогава само можем да очакваме промяна,това е крачката която 20 г. все ни си изплъзва!!! до кога??? Да си спомним и за детенцето аутист,което беше открито мъртво,само защото на нито един възрастен не му беше направило впечатление и не го беше спрял! И тогава ли майката беше виновна или дядото! Не , всеки от нас ,който върви като зомбиран,ако ще и паднал човек да прескочи на улицата без да подаде ръка за помощ ,е виновен!!!

35 години живях в този същия Шумен когато комунистите бяха на власт.Такова убийство на дете със захвърлен труп на 100тина метра от милицията не помня.Имаше един ,който уби бременната си приятелка,един циганин,който на улицата уби милиционер,едни пак цигани убиха двама братя пред дискотека-това бяха най-шумните убийства тогава.Познай какви бяха присъдите за убийците.А такива като Христо Кобрата бяха по лудниците.Съвсем не съм привърженик на комунистите,но истината си е истина.

Всички авторитарни форми на управление се характеризират с изключително строги и ефективни наказания, но също така и се характеризират с абсолютна липса на човешки права, цензура и всички неща произтичащи от това. По времето на средновековните монархии е имало жестоки наказания - режат се ръцете на крадците, убийците се бесят.. бесят се и тези, които говорят против царя. Но ти би ли искал да си крепостен селянин (+ интернет примерно) и практически всичко твое да е на царя, в това число и децата ти (за войска) и жена ти (за удоволствия на царя и приближените му)?

Много сме си добре в демократичната държава: изобилие от човешки права (за някои човеци), никаква цензура (дори в интернет), равенство пред закона (ако можеш да си платиш), печелиш пари свободно и неограничено (зависи в коя партия членуваш), семейството и имотът ти се пазят от МВР (ако си дарител)! Впрочем, има разлика между тоталитарно и авторитарно управление.

Комунистите са си все още на власт в Шумен. Едно лице лъхащо от всякъде на соц ви е кмет. Така, че след като сменим президента и изгоним лобито на стария от съдебната власт всичко ще си дойде на мястото. Аз принцпно съм за публичния линч и побиването на кол. Не е "европейско", но има ефект!

Тогава милицията присъстваше във всяко кътче на държавата и всяваше респект и страх. Освен да опазва устоите на тоталитарния режим, тя имаше задача да опазва сигурността на гражданите и обществения ред. Затова децата играеха навън, нямаха гувернантки, а през ваканциите селата се оживяваха от детски игри и младежки смях. По същия начин, сега полицията има грижата да опазва демократичната държава от протестиращи и недоволни. А извън големите градове липсва и държава, и полиция, няма училища и болници. Ако случайно на някое произшествие присъстват полицаи, те имат грижата демократично да наблюдават.

Не помниш, защото не казваха. Живееш в идилия, защото имаше информационно затъмнение

Медиите не казваха. Но информационна агенция ЕЖК (една жена каза) работеше без-от-каз-но! Не, такова избиване на хората нямаше! Просто милицията беше навсякъде.

А снощи по кабелните даваха поредния сълзлив док. филм, колко били лоши нацистите, че евтаназирали лудите! Да, наистина е по-добре да бъдат оставени да шетат наоколо. Това не е първи, а пореден случай, от много! За такъв, само смъртно наказание! Но ще докажат, че е луд и ще отиде в специализирано заведение, от където ще излезе след 2, максимум 3 години! И отново ще е там, навън, сред децата! Свободен да коли, да убива! Трябва или евтаназия, или най-малкото задължително, постоянно въдворяване в съответни заведения за всички подобни!

Абе, ти от кое село си? "Снощи по кабелните..", кой говори така?? Хаха

лека му праст дано там изживее децтвотоси ,,,,,,,,,, на мама сили и кураж,,,,,,,,,,,,,, за пдозреня намам думи ,,,,,,,,,,прависадие психятриии и т н ,,,,,,,,,в днешна бг това,,,,,,,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за родителите! Бог да прости момченцето!

Докато не бъде въведено смъртното наказание, така ще е. Америка затова е най-великата нация. Права на всички, оръжие за всички, неприкосновеност на частната собственост, доживот за убийците, и СМЪРТ за убийците на деца!

милото дете, горките близки:((, така се надявах да го намерят живо и здраво, защо има такива изверги на тоя свят, които да посягат на невинни хора:(((кога ще се въведе отново смъртното наказание?тоя урод не заслужава , да диша, да се храни, нищо не заслужава, само жесток край, макар и това да не е достатъчно. и стига сте винили майката.

Полицията трябва да си свърше работата както трябва и ако убиеца е нормален-доживотен каторжен труд,за да не яде от нашите данъци,а ако е луд,държавата да плаща обещетения на всички нас,че не лекува и не контролира такива потенциални престъпници.А в бъдеще не ми се ще дори да мисля,като виждам какви бурени сме отглеждали 20год.Някои добре си свършиха сатанинската работата с нацията.От тук нататък всичко щи им е лесно.

Май не само мобилни телефони ,ами и спрейове трябва за започнат да носят децата.

Как изобщо някой (тъп идиот) си позволява да политизира подобна трагедия.. Ако бяха комунягите на власт нямаше да се случи ли??? Нали видяхме какво стана със сестрите Белнейски.. Истинския убиец арестуваха ли? Не, покриха го хората на Румен Петков!

Е нещо не схващам,та нали истинският убиец,който е на свобода е демократ.Как така хората на Петков са го прикрили.

Не се учудвам, че не схващаш. Комунягите сте едни малоумници, слезли от гората, но както казах това не е проблема. Проблема е, че покрихте истинския убиец на двете сестри. Това ти няма как да го знаеш, щото си бил на работа в някой пакетажен цех за кренвирши, а сега заработваш по левче на пост тук.

Не децата и нормалните хора трябва да стоят затворени по къщите,а престъпниците по затворите и лудите в лудниците.В нормални страни е така.

Лудите не са виновни,че са луди.Жертвите-ще има още! Някой компетентен е измислил закон,с който за да бъде ,,въдворен" или настанен за лечение психично болен,се иска неговото съгласие.Къде се е чуло и видяло луд да се признае за луд!!!Стоят си на свобода,не си пият лекарствата,близките им вземат помощи за асистенти,но не могат да се справят!И си го казваме,когато се случи непоправимото.Впрочем,коментирам това,което съм чула от медиите за поредното убийство на дете.Дали това е убиецът-не зная. Майки,децата нека да бъдат ,,под око".

Господа кметовете и кандидат кметовете на Шумен искам да ги попитам докога ще държат това нещо в ценъра на Шумен?Докато само се разруши ли?Стърчи там от времето на соца-щеше да става някакъв търговски дом,после нямаше пари да го довършан,никой не иска да го купи-ами съборете го.По-добре празно място ,с насадена трева отколкото тези руини.Да не говорим пък,че целият площад е издълбан отдолу-една огромна празна пещера.И това чудо е на двеста-триста метра от полицията,почти на толкова и от общината-ама е по-удобно да се правият,че го няма.

Дано сега когато г-н Цветанов е в отпуск комунистите спрат поне с убийствата.

Дано сега когато ЦЦ е в отпуск да си пиеш редовно хапчетата. Жалко за детето и родителите му.

Съболезнования на майката и семейството.... да почива в мир душата на детенцето... И дано да се открие виновникът...

Съболезнования на близките! Едно 11 годишно дете едва ли може да различи психично болен човек,сигурно просто му се е доверило.А такъв човек защо не е където му е мястото,някой друг трябва да отговори,но в България едва ли има кой.Бой да прости това невинно създание.

Не са комунистите, демократите са.

Цвъци време е за хапчето, до кога ще те чакам !?

Съболезнования на близките!Само Господ дава сили и пътища за обновления,само Той пази душите ни от поквара и само Той лекува бесове...Когато Го зовем Той ни изпраща Светия Дух,който ни носи познанието и мира.Душата,общувала с него се успокоява и намира сама пътища."Оставете децата да дойдат при мен!"-казва Исус в Новия Завет.Същия този Исус,който изцерява бесният в пустинята... ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА ДОЙДАТ ПРИ НЕГО!ВЪВЕДЕТЕ В УЧИЛИЩЕ ЧАСОВЕ ПО ВЕРОУЧЕНИЕ!СПАСЕТЕ ДУШИТЕ,ЖИВОТЪТ И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Вяра не се учи!В училище трябва да се изучава как да се опазват самите деца от опасности, които ги дебнат на улицата и не само там.Уроци за самозащита са необходими и оказване на помощ при нужда.

Някой дали разбра къде е сега, момчето,което наръга няколко жени и уби един мъж в Красна поляна? Дали е на свобода,че ей го училището започва и по улиците ще е пълно с майки и деца и става страшно,ако е на свобода.

Питам се какво още ще се препише на комунистите? Имаше ли такава престъпност тогава? Имаше сравнително спокойствие и сигурност за всички. Нелепо и олигофренско е това твърдение..

За сведение на питащите защо детето било навън до 22 часа ще кажа, че по-скоро да питат тези на 15 години където в 1:30 са по дискотеките какво правят там. 22 часа лятото не е късно за 11 годишно дете. За сведение аз по комунистическо време на 11 години ходех на кръжоци. Те бяха след училище и свършваха малко след 20 часа. И защото се прибирах пеша вкъщи се прибирах към 22 часа. Ама никога не ме е било страх дали някой ще ме убие, защото тогава такива чудесии нямаше!

Ка разбра, че е нямало? Имало е, но леко е нямало свобода на информацията и не си разбирал. И за тва всички сега разгрибат за онова време на комунизЪма...

Е, айде сега всички сме били зомбирани,дрогирани...все с-ния,характерни за "демокрацията".Ти ще ни казваш,че не сме знаели...тогава 98% бяхме нормални,сега толкова са лудите.

Аз пък правех същото през 90-те и също не съм се притеснявал да се прибирам и след 22:00. Няма значение нито системата на управление, нито строя. Видяхте в Норвегия какво стана. Луди виреят навсякъде и винаги ще има такива убийства.

така е като пуснаха всички луди да се разхождат по улиците, без да имат пари и лекарства да си купят

Ти луд ли си или на луд дрехите носиш!!!(става въпрос за Цветанчо)

За изродите,склонни към насилие/особенно към деца/,бой,бой и пак бой.Ако днес един такъв психо вземе,че пребие и осакати някой по-слаб от него и му се размине,утре ще стигне и по-далеч и ще убие.На такива трябва да се всели страх божий само и единствено посредством груба сила!Съболезнования към родителителите,немали късмета да отглеждат дете в нормална държава.

Като даваха майката на момчето по телевизията страшно жал ми стана за тези хора. Съвсем обикновенни хора, като повечето от нас, т.е. не са богоизбрани мутри в парламента. И разбира се след като казаха, че детето го няма повече от ден, ми беше ясно какво може да стане в тази не демократична, а абсолютно анархична държава. Сега тези хора ще са сами в мъката си докато послушните медии ни обливат за поредната кандидатура за президент и премиер на великите ГЕРБ.

Имам чувството, че голяма част от форумаците, докато изпишат думите СМЪРТНА ПРИСЪДА получават по 2-3 оргазъма. Кръвожадни хора са това българите, а младият убиец е типичен техен представител.

За твое сведение, в България няма смъртна присъда. Нещо повече. Присъда по-голяма от 30 години надали има. Затова е тази анархия. А ти си жалък!

Странно мислене, че смъртната присъда е панацея.

Съгласен съм с теб,абсолютно кръвожадно общество.Вместо да има превенция на престъпността и да не се стига до подобни убийства,всички жадуват за нови убийства.Нима убиец на убиец не е също убиец.

Първо -научи се да пишеш. ФорумАци не е българска дума!Нито оргазЪма.... Второ като си неграмотен и прост поне не го показвай тук! Жалко за детето, някой простак като теб го е убил. Комплексар!!!

НОРМАЛНО ЛИ ПСИХИЧНО ОБРЕМЕНЕН ЧОВЕК ДА ПРИТЕЖАВА ОРЪЖИЕ, КОЕТО ДА ПОКАЗВА НА ДЕЦА?

По пътищата ни се разхождат психично болни и всеки един е способен на такава жестокост.До кога?Защо не се вземат някакви мерки?? Или понеже са с отклонения да ги толерираме,а те да убиват?????? Много сме зле....

така е като пуснаха всички луди да се разхождат по улиците, без да имат пари и лекарства да си купят.......нЕма пари, действайте.......няма пари, няма лудници, нищо няма в тази държава има само мутри и хрантутници.

Коментари - Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен | Днес.dir.bg

Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен

11-годишният Присиян Ивов Иванов от Шумен е бил намерен мъртъв снощи от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Намериха убит 11-годишния Присиян от Шумен | Днес.dir.bg

Коментари

на ви демокарция - ДСкрация и мутрокрация а бегайте да гласувате, защото сте съгласни с това!!!!!

Проблемът с психично болните е от няколко години.Във Варна например е закрит психиатричния диспансер.Клиничните пътеки покриват не повече от седмица за лечение на острите психози.За ремисия е необходимо поне месец лечение и наблюдение в стационар.След това ежеседмично посещение в диспансер и наблюдение,комбиниране на специални медикаменти.Личните лекари са безпомощни, нямат необходимата квалификация за това.Трябва диспансер и специалисти.Близките път изобщо не могат да се справят.Държавата със закриването на диспансерите тотално се оттегли от този проблем.Същото е и със венерологичните диспансери.За онкодиспансерите пък да не говорим..Не знам психично болен ли е извършителят, но положението с тези хора е такова..

Стига сме допускали разни шизофреници и други психясали лица да се шлявт свобоно сред обществото. Кои ще ни защити децата от подобни изроди

вчера прочетох материал по темата че търсят детенцето,искам да ви кажа че тази сутрин като се събудих и прочетох ми потекоха сълзите,милото детенце,почивай в мир душичке

МИЛОТО ДЕТЕ! БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА ДА СЕ ВЕМАТ В РЪЦЕ И ДА ПРИБЕРАТ ЛУДИТЕ ОТ УЛИЦАТА!!!!

Реалността в България е ужасяваща, но след поредната доза турски сериал става малко по-розова. Лешоядите те ядат мъртъв, а политиците жив.

СТИГА С ТЕЗИ УБИЙСТВА, АМАН!!! ДАЙТЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ И ДА СЕ ЦЕЛУВАМЕ НА ТОЗИ ХУБАВ ПРАЗНИК! НАЗДРАВЕ ЗА ЖИВИТЕ! МЪРТВИТЕ ДРУГ ДА ГИ МИСЛИ

Има проблем, а ти се обръщаш на другата страна, ама утре и теб може да трябва друг да те мисли... Тотална липса на самосъзнание и общество.

Какво ще празнуваш ти бе не се ли вивдаш що за мекотело си...

За съжаление на всички ни е пределно ясно, че психично болните са защитени от закона и всичко им е позволено. Толкова много убийства стават и ще продължават да стават, защото лудите се увеличават непрекъснато. Лично аз познавам семейство, което има дъщеря болна от шизофрения. Тя е на 30 г., непрекъснато държи майка си и баща си под напрежение и ги тормози. Да, знам, че е болна, но ако те не я оставят в съответната институция, много скоро може и да ги убие. Казвам го, защото вече е правила тези опити. Засега само бие майка си. Положението е много тежко, но подобен тип хора са заплаха за всеки един от нас и не е справедливо да бъдат оставяни на свобода и да ни избиват като мухи.

Лошото е, че съответните институции липсва, а и все пак е решение на родители и вещи лица.

Абе, Дир, този коментар по никакви критерии не се връзва за фокус, не мислите ли? Явно не!

Че как да не се връзва,я погледни колко форумци навързах на моя пост!

да за да ти кажат колко си луд

след като няма пари да държат затворени ненормалните,нека ги очистят без много много шум и готово,на никой няма да им липсват,те за безполезни,майната им!!!

Струва ми се, че полицията е добре организирана /поне привидно/ по време на мачове, избори, митинги и др. подобни мероприятия. В същото време оголват от наблюдение кварталите. И по всяко друго време, ако се огледаш за помощ няма да срещнеш тези платени служители.

Абе хора, стига с тия комунисти, насрахте се бе. Навсякъде по света стават такива неща, убиват се деца и в бг и в хамерика и в австрия и в швеция и в кения, по дяволите. Има садисти има и хора с тежки псохични заболявания, които убиват. И те са на всякъде по света. Да почива в мир детето и съболезнования на близките.

ДОБРЕ, ЧЕ СА КОМУНИСТИТЕ?! ЩОТО БЕЗ ТЯХ ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В НОРВЕГИЯ.

Смъртното наказание трябва да се върне а не де се гледата някакви изчанчени евроатлантически ценности.Да го вържем на два коня и да го разчекнем изверга като назидание на другите

Аз предлагам да му отрежем главата с бензинов трион.

Направо го търепам ако аз съм бащата на детето.

Няма такъв съд в сета, който да е справедлив, както на нас ни се иска.

не се очакваше да се намери живо все пак сме балгария *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В другите държави живи ли ги намират ?

"Делтапланерист в ареста за полет над Крумово" "Оставиха в ареста петима заради фалшиво евро-най тежката мярка за неотклонение." Ха ходете и свравнявайте престъплението на убитото дете с тези горните. Това са заглавия от днес на ДИР.БГ

Мир на душата на детето!Наскоро четох статие по повод психичните заболявания у нас.За съжаления не помя кой доктор коментираше,но накрато казва така:болните и преди и сега са почти все толкова.Но преди са ги вземали по-редовно в болницте,закрепвали са ги за известно време и при нужда отново ги вземат за лечение.Сега недостига на средства в болниците не позвлява това редовно лечение и тези болни просто са постоянно навън.Не знам дали това е точно така,но все има нещо вярно според мен.

Преди това са ги прибирали по-редовнО в болница и са ги закрепвали.Сега няма пари за това.Няма и как да има.Защото с парите за здравеопазване се строят скъпи магистрали,които се финансират от Европейския съюз.Само ,че парите ще дойдат чак напролет,когато се направи одита и кажат какво ще платят и какво няма от така изхарчените бюджетни средства.До тогава обаче строителството трябва да продължи,за да се изгради имиджа на министъра-кандидат президент .А парите се налват ли наливат.И режат лентички една след друга.За всеки преместен камък от тук - там следва рязяне на лентичка,която да попълни колекцията.Простете ,болни хора, с нужда за лечение.Простете, мили дечица,убивани от болни хора.Както се казва:- "счупеното на страна".Живота продължава.А родителите ви,потънали в скроб ,нека отново бързат към урните.За да изберат поредните убийци на децата си .

какво общо има комунизма с психическото заболяване на човека?май като няма какво нормално да се каже си чешите езиците с тях.много болен и тъп народ е българина от който факт отдава ме е срам

За пореден път съм потресена,за пореден път всички ние сме възмутени!!! И пасивни,ще поцъкаме за една минута и ще забравим ! Това, че няма никаква грижа към психично болните, е най-сериозният проблем! Съболезнувания на близките и нека това не се повтаря никога! От нас зависи!Трябва само да сме единни, да не се стахуваме и да сме активни-тогава само можем да очакваме промяна,това е крачката която 20 г. все ни си изплъзва!!! до кога??? Да си спомним и за детенцето аутист,което беше открито мъртво,само защото на нито един възрастен не му беше направило впечатление и не го беше спрял! И тогава ли майката беше виновна или дядото! Не , всеки от нас ,който върви като зомбиран,ако ще и паднал човек да прескочи на улицата без да подаде ръка за помощ ,е виновен!!!

35 години живях в този същия Шумен когато комунистите бяха на власт.Такова убийство на дете със захвърлен труп на 100тина метра от милицията не помня.Имаше един ,който уби бременната си приятелка,един циганин,който на улицата уби милиционер,едни пак цигани убиха двама братя пред дискотека-това бяха най-шумните убийства тогава.Познай какви бяха присъдите за убийците.А такива като Христо Кобрата бяха по лудниците.Съвсем не съм привърженик на комунистите,но истината си е истина.

Всички авторитарни форми на управление се характеризират с изключително строги и ефективни наказания, но също така и се характеризират с абсолютна липса на човешки права, цензура и всички неща произтичащи от това. По времето на средновековните монархии е имало жестоки наказания - режат се ръцете на крадците, убийците се бесят.. бесят се и тези, които говорят против царя. Но ти би ли искал да си крепостен селянин (+ интернет примерно) и практически всичко твое да е на царя, в това число и децата ти (за войска) и жена ти (за удоволствия на царя и приближените му)?

Много сме си добре в демократичната държава: изобилие от човешки права (за някои човеци), никаква цензура (дори в интернет), равенство пред закона (ако можеш да си платиш), печелиш пари свободно и неограничено (зависи в коя партия членуваш), семейството и имотът ти се пазят от МВР (ако си дарител)! Впрочем, има разлика между тоталитарно и авторитарно управление.

Комунистите са си все още на власт в Шумен. Едно лице лъхащо от всякъде на соц ви е кмет. Така, че след като сменим президента и изгоним лобито на стария от съдебната власт всичко ще си дойде на мястото. Аз принцпно съм за публичния линч и побиването на кол. Не е "европейско", но има ефект!

Тогава милицията присъстваше във всяко кътче на държавата и всяваше респект и страх. Освен да опазва устоите на тоталитарния режим, тя имаше задача да опазва сигурността на гражданите и обществения ред. Затова децата играеха навън, нямаха гувернантки, а през ваканциите селата се оживяваха от детски игри и младежки смях. По същия начин, сега полицията има грижата да опазва демократичната държава от протестиращи и недоволни. А извън големите градове липсва и държава, и полиция, няма училища и болници. Ако случайно на някое произшествие присъстват полицаи, те имат грижата демократично да наблюдават.

Не помниш, защото не казваха. Живееш в идилия, защото имаше информационно затъмнение

Медиите не казваха. Но информационна агенция ЕЖК (една жена каза) работеше без-от-каз-но! Не, такова избиване на хората нямаше! Просто милицията беше навсякъде.

А снощи по кабелните даваха поредния сълзлив док. филм, колко били лоши нацистите, че евтаназирали лудите! Да, наистина е по-добре да бъдат оставени да шетат наоколо. Това не е първи, а пореден случай, от много! За такъв, само смъртно наказание! Но ще докажат, че е луд и ще отиде в специализирано заведение, от където ще излезе след 2, максимум 3 години! И отново ще е там, навън, сред децата! Свободен да коли, да убива! Трябва или евтаназия, или най-малкото задължително, постоянно въдворяване в съответни заведения за всички подобни!

Абе, ти от кое село си? "Снощи по кабелните..", кой говори така?? Хаха

лека му праст дано там изживее децтвотоси ,,,,,,,,,, на мама сили и кураж,,,,,,,,,,,,,, за пдозреня намам думи ,,,,,,,,,,прависадие психятриии и т н ,,,,,,,,,в днешна бг това,,,,,,,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за родителите! Бог да прости момченцето!

Докато не бъде въведено смъртното наказание, така ще е. Америка затова е най-великата нация. Права на всички, оръжие за всички, неприкосновеност на частната собственост, доживот за убийците, и СМЪРТ за убийците на деца!

милото дете, горките близки:((, така се надявах да го намерят живо и здраво, защо има такива изверги на тоя свят, които да посягат на невинни хора:(((кога ще се въведе отново смъртното наказание?тоя урод не заслужава , да диша, да се храни, нищо не заслужава, само жесток край, макар и това да не е достатъчно. и стига сте винили майката.

Полицията трябва да си свърше работата както трябва и ако убиеца е нормален-доживотен каторжен труд,за да не яде от нашите данъци,а ако е луд,държавата да плаща обещетения на всички нас,че не лекува и не контролира такива потенциални престъпници.А в бъдеще не ми се ще дори да мисля,като виждам какви бурени сме отглеждали 20год.Някои добре си свършиха сатанинската работата с нацията.От тук нататък всичко щи им е лесно.

Май не само мобилни телефони ,ами и спрейове трябва за започнат да носят децата.

Как изобщо някой (тъп идиот) си позволява да политизира подобна трагедия.. Ако бяха комунягите на власт нямаше да се случи ли??? Нали видяхме какво стана със сестрите Белнейски.. Истинския убиец арестуваха ли? Не, покриха го хората на Румен Петков!

Е нещо не схващам,та нали истинският убиец,който е на свобода е демократ.Как така хората на Петков са го прикрили.

Не се учудвам, че не схващаш. Комунягите сте едни малоумници, слезли от гората, но както казах това не е проблема. Проблема е, че покрихте истинския убиец на двете сестри. Това ти няма как да го знаеш, щото си бил на работа в някой пакетажен цех за кренвирши, а сега заработваш по левче на пост тук.

Не децата и нормалните хора трябва да стоят затворени по къщите,а престъпниците по затворите и лудите в лудниците.В нормални страни е така.

Лудите не са виновни,че са луди.Жертвите-ще има още! Някой компетентен е измислил закон,с който за да бъде ,,въдворен" или настанен за лечение психично болен,се иска неговото съгласие.Къде се е чуло и видяло луд да се признае за луд!!!Стоят си на свобода,не си пият лекарствата,близките им вземат помощи за асистенти,но не могат да се справят!И си го казваме,когато се случи непоправимото.Впрочем,коментирам това,което съм чула от медиите за поредното убийство на дете.Дали това е убиецът-не зная. Майки,децата нека да бъдат ,,под око".

Господа кметовете и кандидат кметовете на Шумен искам да ги попитам докога ще държат това нещо в ценъра на Шумен?Докато само се разруши ли?Стърчи там от времето на соца-щеше да става някакъв търговски дом,после нямаше пари да го довършан,никой не иска да го купи-ами съборете го.По-добре празно място ,с насадена трева отколкото тези руини.Да не говорим пък,че целият площад е издълбан отдолу-една огромна празна пещера.И това чудо е на двеста-триста метра от полицията,почти на толкова и от общината-ама е по-удобно да се правият,че го няма.

Дано сега когато г-н Цветанов е в отпуск комунистите спрат поне с убийствата.

Дано сега когато ЦЦ е в отпуск да си пиеш редовно хапчетата. Жалко за детето и родителите му.

Съболезнования на майката и семейството.... да почива в мир душата на детенцето... И дано да се открие виновникът...

Съболезнования на близките! Едно 11 годишно дете едва ли може да различи психично болен човек,сигурно просто му се е доверило.А такъв човек защо не е където му е мястото,някой друг трябва да отговори,но в България едва ли има кой.Бой да прости това невинно създание.

Не са комунистите, демократите са.

Цвъци време е за хапчето, до кога ще те чакам !?

Съболезнования на близките!Само Господ дава сили и пътища за обновления,само Той пази душите ни от поквара и само Той лекува бесове...Когато Го зовем Той ни изпраща Светия Дух,който ни носи познанието и мира.Душата,общувала с него се успокоява и намира сама пътища."Оставете децата да дойдат при мен!"-казва Исус в Новия Завет.Същия този Исус,който изцерява бесният в пустинята... ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА ДОЙДАТ ПРИ НЕГО!ВЪВЕДЕТЕ В УЧИЛИЩЕ ЧАСОВЕ ПО ВЕРОУЧЕНИЕ!СПАСЕТЕ ДУШИТЕ,ЖИВОТЪТ И БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Вяра не се учи!В училище трябва да се изучава как да се опазват самите деца от опасности, които ги дебнат на улицата и не само там.Уроци за самозащита са необходими и оказване на помощ при нужда.

Някой дали разбра къде е сега, момчето,което наръга няколко жени и уби един мъж в Красна поляна? Дали е на свобода,че ей го училището започва и по улиците ще е пълно с майки и деца и става страшно,ако е на свобода.

Питам се какво още ще се препише на комунистите? Имаше ли такава престъпност тогава? Имаше сравнително спокойствие и сигурност за всички. Нелепо и олигофренско е това твърдение..

За сведение на питащите защо детето било навън до 22 часа ще кажа, че по-скоро да питат тези на 15 години където в 1:30 са по дискотеките какво правят там. 22 часа лятото не е късно за 11 годишно дете. За сведение аз по комунистическо време на 11 години ходех на кръжоци. Те бяха след училище и свършваха малко след 20 часа. И защото се прибирах пеша вкъщи се прибирах към 22 часа. Ама никога не ме е било страх дали някой ще ме убие, защото тогава такива чудесии нямаше!

Ка разбра, че е нямало? Имало е, но леко е нямало свобода на информацията и не си разбирал. И за тва всички сега разгрибат за онова време на комунизЪма...

Е, айде сега всички сме били зомбирани,дрогирани...все с-ния,характерни за "демокрацията".Ти ще ни казваш,че не сме знаели...тогава 98% бяхме нормални,сега толкова са лудите.

Аз пък правех същото през 90-те и също не съм се притеснявал да се прибирам и след 22:00. Няма значение нито системата на управление, нито строя. Видяхте в Норвегия какво стана. Луди виреят навсякъде и винаги ще има такива убийства.

така е като пуснаха всички луди да се разхождат по улиците, без да имат пари и лекарства да си купят

Ти луд ли си или на луд дрехите носиш!!!(става въпрос за Цветанчо)

За изродите,склонни към насилие/особенно към деца/,бой,бой и пак бой.Ако днес един такъв психо вземе,че пребие и осакати някой по-слаб от него и му се размине,утре ще стигне и по-далеч и ще убие.На такива трябва да се всели страх божий само и единствено посредством груба сила!Съболезнования към родителителите,немали късмета да отглеждат дете в нормална държава.

Като даваха майката на момчето по телевизията страшно жал ми стана за тези хора. Съвсем обикновенни хора, като повечето от нас, т.е. не са богоизбрани мутри в парламента. И разбира се след като казаха, че детето го няма повече от ден, ми беше ясно какво може да стане в тази не демократична, а абсолютно анархична държава. Сега тези хора ще са сами в мъката си докато послушните медии ни обливат за поредната кандидатура за президент и премиер на великите ГЕРБ.

Имам чувството, че голяма част от форумаците, докато изпишат думите СМЪРТНА ПРИСЪДА получават по 2-3 оргазъма. Кръвожадни хора са това българите, а младият убиец е типичен техен представител.

За твое сведение, в България няма смъртна присъда. Нещо повече. Присъда по-голяма от 30 години надали има. Затова е тази анархия. А ти си жалък!

Странно мислене, че смъртната присъда е панацея.

Съгласен съм с теб,абсолютно кръвожадно общество.Вместо да има превенция на престъпността и да не се стига до подобни убийства,всички жадуват за нови убийства.Нима убиец на убиец не е също убиец.

Първо -научи се да пишеш. ФорумАци не е българска дума!Нито оргазЪма.... Второ като си неграмотен и прост поне не го показвай тук! Жалко за детето, някой простак като теб го е убил. Комплексар!!!

НОРМАЛНО ЛИ ПСИХИЧНО ОБРЕМЕНЕН ЧОВЕК ДА ПРИТЕЖАВА ОРЪЖИЕ, КОЕТО ДА ПОКАЗВА НА ДЕЦА?

По пътищата ни се разхождат психично болни и всеки един е способен на такава жестокост.До кога?Защо не се вземат някакви мерки?? Или понеже са с отклонения да ги толерираме,а те да убиват?????? Много сме зле....

така е като пуснаха всички луди да се разхождат по улиците, без да имат пари и лекарства да си купят.......нЕма пари, действайте.......няма пари, няма лудници, нищо няма в тази държава има само мутри и хрантутници.