Труповете са намерени около 14 часа при разчистването на последиците от наводненията, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова, цитирана от "Фокус" и Дарик радио. 

Липсващите съпрузи бяха последните, които се намираха в неизвестност от всички 852 жители на селото, преди потопа в понеделник, уточнява haskovo.net. 4-ма се удавиха, 26 бяха настанени в болница, а Жельо и Кръстана бяха в неизвестност, след като не бяха открити в собствената си къща.

Оказа се че водите ги били завлекли на 300 метра далеч от дома им. Телата спрели в храсталаци и драки, край къща в покрайнините на селото. Мястото допълнително е било затрупано със строителни материали, а и със сняг, паднал два дни по-късно.

Вчера от там е минало спасително куче на издирващите екипи. В студа обаче, кучето не е могло да подуши нищо и въпреки че периметърът е бил щателно проверен, тела не били открити. Мястото е било обхождано неколкократно през последните дни, защото според оцелели бисерци, мъжът и жената са били чути да викат оттам по време на наводнението. Заради омекване на времето днес обаче, снегът се е постопил и се открили очилата на Жельо. Съсед случайно ги видял и повикал помощ. След интензивно отриване се подало тялото на мъжа. Жената е била открита 10 метра по-надолу от него. Съпрузите са били на 67 и 64 години.

С тях общият брой на загиналите по време на стихията в хасковска област става 11.  

Вчера синът на Кръстина и Жельо - Георги, разказа, че съседи са видели родителите му навън малко преди ледената вода да потопи селото. "Водата ги отнася през оградата на съседния двор. Предполагам, че не са били заедно и са се търсили – затова са били излезли", разказа мъжът.

Продължава издирването и на семейство Георги и Недялка Бойчеви, което в понеделник бе отнесено от водите на река Олу дере при срутването на мост в края на ивайловградското село Бориславци. Рухналият мост свързвал Бориславци със съседното село Малки Воден.
Все още в неизвестност е и мъж от близкото село Иваново.

Междувременно Кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в разчистването на пострадалите къщи, съобщи местният сайт "Хасково.инфо".
Доброволците, които искат да помогнат, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията.