Самолетът "Еърбъс А320" е извършвал полет от южнокорейския град Инчхон до Хирошима, съобщи японската телевизия NHK, цитирана от БТА.

На борда му имало 74 пътници и седемчленен екипаж.

По информация на спасителните служби след приземяване самолетът излязъл от полосата за излитане и кацане, където е обграден от пожарни автомобили. Пасажерите са били евакуирани по надувни спасителни ръкави и всички са напуснали самолета. На телевизионните кадри се вижда дим над лявото крило на машината.

По предварителна информация по време на кацането машината може би е закачила наземен елемент от оборудване в района на пистата.

Най-малко 23 души са пострадали. Всички са получили леки травми.

Заради инцидента летището в Хирошима е затворено, допълва японската телевизия.
.
Самолет се върна заради заспал в багажното

Самолет на "Аляска Ерлайнс", пътуващ от Сиатъл за Лос Анджелис, беше принуден да се върне и кацне обратно. Само 14 минути след излитането капитанът на полет 448 чул силно блъскане в долната част на самолета и обявил бедствено положение, съобщи БНР.

След принудителното аварийно кацане се оказало, че един от служителите, разтоварващи багаж, е бил заключен в багажното отделение. Намереният мъж бил откаран в болница без видими наранявания. Той казал, че е заспал и без да иска останал в самолета при багажа.

По повод инцидента от авиокомпанията поясняват, че товарачите са били четирима и смяната им трябвало да свърши в 14.30 ч. Преди да си тръгнат работниците забелязали, че единият от колегите им го няма, отговорникът го потърсил на мобилния му телефон, но той не отговорил. Девет минути по-късно самолетът излетял със заспалия в багажното отделение работник.

За щастие товарното отделение на самолета било с контролиране на налягането и температурата. Изследванията не са показали наличие на наркотици. Най-вероятно човекът е бил твърде изморен в края на смяната си, решил да си почине за малко и без да иска потеглил със самолета.