По мнението на министъра така магистратите щели да разберат, че присъдите, които са постановили, не отговарят на очакванията и интересите на обществото, предаде БТА.

Обезпокоителни са присъдите в сферата на конвенционалната престъпност, коментира още вицепремиерът, като определи решенията на съда дори като поощрителни. 
"Днес съдебната система не отговаря на интересите на обществото и държавата", коментира той.

Цветанов започна критиките си към магистратите в тази посока преди дни, когато дирекно заяви, че съдът пуска задържани за битови кражби.

Министърът смята, че по обвиненията срещу тежки организирани престъпни групи, които предстои да бъдат внесени в съда, са събрани достатъчно доказателства. Така той коментира очакваната критика в доклада на Европейската комисия, според която разследващите все още не събират достатъчно и качествени доказателства
"Да се надяваме, че всеки в съдебната система ще прочете внимателно доклада и ще направи своите изводи", заяви Цветанов, който от месеци постоянно критикува магистратите.

По повод разследването срещу енергийни дружества той заяви, че са установени злоупотреби на стойност между 3 млн. и 5 млн. лева и допълни, че липсата на политическа воля допреди година е била пречка разследващите да вършат ефективно своята работа.
Вчера от МВР съобщиха, че енергийни дружества са укривали информация за действителните си обороти, за да избегнат плащането на суми в особено големи размери.